Zwis windowsa podczas aktualizacji np. antywirusa – pomocy!!

Problem jest tego typu. Przy jakiej kolwiek próbie pobrania czegość z netu komp niespodziewanie i bez ostrzeźenia sie restartuje. Nie moge uaktualnić antywirusa ani ściągnąć z ftp pliku aktualizacyjnego. Nie wspomnę juz o ściąganiu programami P2P. Nie mam źadnych firewall ani Nortona w źadnym wydaniu, a kompa formatowałem. I źeby było zabawniej po formacie pokazuje mi złą wielkość dysku. Schował gdzieś około 2GB!!!!!. NIe mam zainstalowanego NOrtona!!!!!!!! Będę wdzięczny za pomoc.
POzdrawiam Jarek

Odpowiedzi: 11

JARKOZ a jaką masz wielkość tego HDD i jak Tobie pokazuje system po sformatowaniu.
Czy problemem nie jest przypadkiem sposób naliczania wielkości :?:
McScr@by
Dodano
27.08.2004 19:37:31
Ok dzięki wszystkim za podpowiedzi. Problem zawieszania kompa juz rozwiązałem. Mieliście racje – chodziło o tą poprawkę do SDI. Komp działa bez zarzutu!!!!!

A jeśli chodzi o pokazywanie złej wielkości dysku to się poddaje – 2 GB poszło w cholere. I nie mam juz pomysłu co zrobić. Zrobiłem wszystko co mówiliście i nic.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Jarek
JARKOZ
Dodano
27.08.2004 15:51:27
JARKOZ:
Gdzie szukac Podglądu zdarzeń??
W Narzedziach administracyjnych, gdzie dostajesz sie z Panelu sterowania. O tym chyba pisze w Pomocy systemowej ?
JARKOZ:
i nie wiem co co jest i gdzie wymuszenie BSOD ??
We wlasciwosciach Mojego komputera –> Zaawansowane –> Uruchamianie i odzyskiwanie –> Ustawienia –> skasuj ptaszka przy automatycznym uruchomieniu po bledzie.

Podaj to, co pokaze Ci sie na niebieskim.
EL NINO
Dodano
27.08.2004 13:03:59
Dzięki za podpowiedzi ale mam problem. Nie wiem gdzie to sprawdzic!!!! Gdzie szukac Podglądu zdarzeń?? i nie wiem co co jest i gdzie wymuszenie BSOD ??
A jeśli chodzi o formatowanie to pełne wykorzystanie, 8MB rezerwy zostawiłęm (tak bynajmniej pokazywał komputer.
Pomóźcie mi jeszcze z tymi pytaniami powuźej i dam wam sokój.
Pozdrawiam
JARKOZ
Dodano
27.08.2004 10:12:58
Jakieś błędy w Podglądzie zdarzeń :?: ,
Ustawiłeś wymuszenie BSOD w Uruchamianie i odzyskiwanie ( Automatycznie uruchom ponownie, bez "ptaszka" V ).
Przeskanowałeś silnikiem AV :?:
Partycje dobrze ustawiłeś ( pełne wykorzystanie, 8MB rezerwy ) :?:
McScr@by
Dodano
26.08.2004 18:11:30
marks79
Dodano
26.08.2004 16:07:19
Z SDI to tak juź jest, źe moźe wieszać system. Potrzebna jest instalacja poprawki do systemu.
W załączniku zamieszczam tę poprawkę do win xp pl.
SLAY3R
Dodano
26.08.2004 15:58:46
Łącze sie z netem za pomocą SDI. To jest komp na którym pracuję. A na bios złoźone jest hasło :)
Ale popróbuje z nowymi sterownikami.
Pozdrawiam
JARKOZ
Dodano
26.08.2004 15:52:42
Skoro restaruje się podczas ściagania z internetu, to pewnie jest coś nie tak z modemem. Moźe uaktualnij sterowniki. W jaki sposób łączysz się z internetem?
SLAY3R
Dodano
26.08.2004 13:06:41
i jeszcze jedno moze to zasilacz?sprawdz czy trzyma napiecie to równieź w biosie mozesz sprawdzic
marks79
Dodano
26.08.2004 10:31:13
i jeszcze jedno moze to zasilacz?sprawdz czy trzyma napiecie to równieź w biosie mozesz sprawdzic
marks79
Dodano
26.08.2004 10:31:13
JARKOZ
Dodano:
26.08.2004 09:49:36
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1