Zwis przy właczeniu kompa
Witam. Jako źe w archiwach nie znalazłem podobnego zagadnienia chciałbym przedstawić swój problem. Na dysku zainstalowane mam dwa systemy : Win98se i XP. No i po odpaleniu kompa pojawia się ekran dający moźliwość wyboru systemu, ewentualnie przy braku reakcji załaduje WinXP. Niestety, przewaźnie przy odpalaniu XP komp się wiesza. Tzn. nie wyskakuje okno ładowania systemu tylko na czarnym ekranie w lewym górnym rogu mruga kursor i nie dzieje się później nic . Komp nie reaguje na klawiaturę– jedynie na RESET :–( Zrestartowanie w ten sposób kompa pomaga. Wybór XP a potem " ostatnie działające ustawienia" lub nawet "normalnie" i system odpala się bez problemu. Nie ma takźe problemu gdy robię restart komputera spod załadowanego juź systemu. Nie wiem gdzie "jest pies pogrzebany" bo nie jestem taki dobry w te klocki. Sądzę, źe rozwiązanie tego problemu to dla Kolegów betka, więc proszę o pomoc. Szymone
Odpowiedzi: 8
Ma sens.
Czytałeś mój pierwszy post ?
Poczytaj :wink: .
Czytałeś mój pierwszy post ?
Poczytaj :wink: .
MarcinX:Jeźeli masz taką moźliwość zainstaluj do próby sam Xp ,jeźeli będzie chodził stabilnie znowu zrobisz dwa systemy.
Co ma piernik do wiatraka :?: Te dwa systemu działaja niezaleźnie i twoja propozycja niema sensu :wink:
Jeźeli masz taką moźliwość zainstaluj do próby sam Xp ,jeźeli będzie chodził stabilnie znowu zrobisz dwa systemy.
Rozumiem źe 98 normalnie ci odpala! Ja miałem podobna sytuacje z XP, tez pokazywal mi sie kursor. W moim przypadku winny byl wirus, dzialo sie to do czasu kiedy nie zainstalowlem laty na XP "WindowsXP–KB823980–x86". Po tym wszystko jest juz ok, moze u ciebie jest to samo
Ale właśnie zaleźy mi na dostępie do obydwu systemów ( Win98 i XP). Chyba, źe czegoś nie rozumiem.
No to zainstaluj.
Jeźeli będą problemy ,to jest standartowy problem z ramem,lub kartą grafiki.
Ten temat powraca nonstop.
W wyszukiwarce znajdziesz mnustwo na ten temat.
Jeźeli będą problemy ,to jest standartowy problem z ramem,lub kartą grafiki.
Ten temat powraca nonstop.
W wyszukiwarce znajdziesz mnustwo na ten temat.
Akurat BIOS ostatnio aktualizowałem i nie pomogło. Kart nie przekładałem. XP PROFESSIONAL zainstalowałem juź spod zainstalowanego wcześniej Win98. Samego XP nie miałem wcześniej na tej platformie. :?
To nie jest taka betka.
Zainstalowałen Xp+98 na kilku kompach.
Miałem jeden taki przypadek gdy po zainstalowaniu systemów wszystko było ok. ale po kilku wyłączeniach kompa Xp sypało się.
Kilkanaście reinstalacji i ta sama sutuacja.
Efekty były podobne jak w twoim przypadku.
Niestety komp był na gwarancji i nie było moźliwości pobuszowania w bebechach.
Co dziwne sam Xp i 98 chodziły bez problemu.
Czasami pomaga upgrade biosu i zmiana kart w slotach.
Pytanie czy instalowałeś samego Xp?
Czy chodził ?
Zainstalowałen Xp+98 na kilku kompach.
Miałem jeden taki przypadek gdy po zainstalowaniu systemów wszystko było ok. ale po kilku wyłączeniach kompa Xp sypało się.
Kilkanaście reinstalacji i ta sama sutuacja.
Efekty były podobne jak w twoim przypadku.
Niestety komp był na gwarancji i nie było moźliwości pobuszowania w bebechach.
Co dziwne sam Xp i 98 chodziły bez problemu.
Czasami pomaga upgrade biosu i zmiana kart w slotach.
Pytanie czy instalowałeś samego Xp?
Czy chodził ?
Strona 1 / 1