Zwis podczas zamykania WinXp
Mam problem z zamknieciem windowsa xp.Po zaznaczeni opcji wylacz system zaczyna sie wylaczac ale do pewnego momentu zatrzymuje sie na napisie "zamykanie systemu" i dalej juz nic.Jedyne co pomaga to nacisniecie Power na obudowie.Zakladki APM nie ma wogole w opcjach zasilania.Mam procek Athalon Xp 1700+ plyte ECS K7S5A grafika Geforce 2 MX 400 i karte sieciowa Realteka. Prosze o pomoc. :!: [/img]
Odpowiedzi: 18
mi się kiedyś wykrzaczał przy automatycznym czyszczeniu pliku stronicowania przy zamykaniu systemu (strasznie duźo czasu mu to zajmowało) – odznaczyłem opcje i PO KŁOPOCIE
spróbuj, moźe w tym problem
pozdrawiam
oghr
pozdrawiam
oghr
mi się kiedyś wykrzaczał przy automatycznym czyszczeniu pliku stronicowania przy zamykaniu systemu (strasznie duźo czasu mu to zajmowało) – odznaczyłem opcje i PO KŁOPOCIE
pozdrawiam
oghr
pozdrawiam
oghr
Moja propozycja do sprawdzenia.
Wejdź do Edytora Rejestruwybierz : HKEY_CURRENT_USER w nim Control Panel później klikaj na Desktop i w prawej częśco okna prawym przyciskiem myszy na
AutoEndTasks Sprawdź dane wartości.Powinno być 0 lub 1[lekki przyśpiech].Jeźeli masz więcej,skoryguj na np.0{pozdrawiam} 8)
Wejdź do Edytora Rejestruwybierz : HKEY_CURRENT_USER w nim Control Panel później klikaj na Desktop i w prawej częśco okna prawym przyciskiem myszy na
AutoEndTasks Sprawdź dane wartości.Powinno być 0 lub 1[lekki przyśpiech].Jeźeli masz więcej,skoryguj na np.0{pozdrawiam} 8)
Moźe wina sterów, spróbuj sprawdzone 28.32 lub 41.04.
A to źe wina ci się nie zamyka to moźe być jeszcze jakiś problem sprzętowy, podociskaj karty, pamięci, taśmy, innymi słowy wszystko. Zainstaluj sterowniki do płyty głównej
zobacz w biosie czy w power managment masz ustawione:
PM control by APM na YES
ACPI function na ENABLED
A to źe wina ci się nie zamyka to moźe być jeszcze jakiś problem sprzętowy, podociskaj karty, pamięci, taśmy, innymi słowy wszystko. Zainstaluj sterowniki do płyty głównej
Krys:Zakladki APM nie ma wogole w opcjach zasilania.
zobacz w biosie czy w power managment masz ustawione:
PM control by APM na YES
ACPI function na ENABLED
Poproś zatem o konsultację B3TONA lub DarkAngela
na Pw.
na Pw.
Sprostowanie nie zawsze jest dzwiek bo obrazu nie ma nigdy.
Pojawil sie dodatkowy problem.Zadna gra nie chce sie urucomic znaczy po urochomieniu gry jest tylko dzwiek a nie ma obrazu i to nie zawsze a na pasku zadan jest tylko ikonka ze gra jest uruchomiona.Zainstalowalem najnowsze sterowniki do ninidy pod Xp.Ale tylko gry nie chca sie uruchomic bo kazdy inny program rusza.
Moźesz mieć problem z chłodzeniem Athlona.Ten King jest bardzo,bardzo na to wraźliwy i wiesza!!!
Cholera nic nie pomaga juz chyba wszystkiego probowalem.Przeinstalowalem system,zainstalowalem nowe sterowniki,bawilem sie w rejestrze i nic :cry: .Nie wiem czy zainstalowanie nowego biosu cos pomorze. Ma moze ktos jeszcze jakies pomysly.
No i jaki jest rezultat.Co było?
Jak masz norton antivirusa to wyłącz opcję skanowania stcji dyskietek podczas wyłączania systemu.
Spróbuj odinstalować antywira.Moźe teź przeszkadzać firewall.Szczególnie Outpost, jeszcze nie jest certyfikowany do XP.Poza tym ten błąd powodują programy f–my Steganos pt.Steganos Security Suite.
Moźna teź pokombinować z Rejestrem:
Edytor rejestru > HKEY_CURRENT_USER > Control Panel > Desktop i w prawej części okna prawym przyciskiem myszy na AutoEndTasks.Wybierasz z menu kontekstowego polecenie Modyfikuj i zmieniasz Dane wartości z O na 1.
To przyspieszy zamykanie systemu i jednocześnie z automatu natychmiast wyłączy wszelkie przeszkadzające w wyłączeniu systemu WinXP programy.
Pozdrawiam.
Moźna teź pokombinować z Rejestrem:
Edytor rejestru > HKEY_CURRENT_USER > Control Panel > Desktop i w prawej części okna prawym przyciskiem myszy na AutoEndTasks.Wybierasz z menu kontekstowego polecenie Modyfikuj i zmieniasz Dane wartości z O na 1.
To przyspieszy zamykanie systemu i jednocześnie z automatu natychmiast wyłączy wszelkie przeszkadzające w wyłączeniu systemu WinXP programy.
Pozdrawiam.
Uszkodzone jeszt coś pewnie, reinstall najlepiej :)
Uszkodzone jeszt coś pewnie, reinstall najlepiej :)
brtx:Elloz. Mialem tez sam problem – pomogla agresywna reinstalacja systemu.
YES, jeźeli reinstalka sterowników nic nie to tylko reinstalacja systemu pozostaje, teź tak raz miałem. I niestety musiałem się posunąć do reinstalki xp.
brtx:Elloz. Mialem tez sam problem – pomogla agresywna reinstalacja systemu.
YES, jeźeli reinstalka sterowników nic nie to tylko reinstalacja systemu pozostaje, teź tak raz miałem. I niestety musiałem się posunąć do reinstalki xp.
Elloz. Mialem tez sam problem – pomogla agresywna reinstalacja systemu.
Przeinstaluj sterowniki do urządzeń.
Strona 1 / 1