Zwiększenie rozmiaru Custom.dic w Wordzie

Na skutek intensywnej pracy w Wordzie po raz drugi udało mi się :lol: zapełnić słownik uźytkownika. Nie mogąc dodać do istniejącego dalszych wyrazów stworzyłem w domyślnej lokalizacji drugi plik słownika Custom_2.dic i sprawa się rozwiązała, częściowo :(. Chciałbym mieć jednakźe wszystko w jednym pliku i moje pytanie brzmi : czy jest moźliwość zmiany rozmiaru pliku Custom.dic poprzez wpis w rejestrze lub uruchomienie jakiegoś skryptu itp. Jeśli tak to poproszę o podanie rozwiązania. Jednakźe jeśli ingerencja taka naruszałaby dobra tej ubogiej firmy M... to aby nie narazić tego forum na szwank proszę mimo wszystko o info na PW w tej sprawie, poniewaź bardzo mi jest to potrzebne. jeszcze raz przepraszam i z góry dziękuję za pomoc.

Odpowiedzi: 5

Wymiana Msspell3.dll i Mssp3en.lex nic nie dała, na dzień dzisiejszy zrobiłem tak: wywaliłem oryginlany plik Custom.dic po uprzednim zbackupowaniu zawartości. Następnie utworzyłem nowy plik i władowałem tam dane ze starego słownika. Dokładałem juź nowe wyrazy, słownik przerzucił magiczne 1,5 kB i wszystko działa. I nadal nie wiem co było przyczyną [poza dommniemanym uszkodzeniem pliku słownika, ale co moźe się uszkodzić w pliku tekstowm, którego dane działają w nowym identycznym pliku?] oraz czy moźna powiększyć limit dla tego pliku. Gdyby ktoś powziął jakieś info w temacie to proszę odkopać posta i podać rozwiązanie. Pozdrawiam wszystkich.
Endrju
Dodano
19.01.2006 08:45:29
Wymiana Msspell3.dll i Mssp3en.lex nic nie dała, na dzień dzisiejszy zrobiłem tak: wywaliłem oryginlany plik Custom.dic po uprzednim zbackupowaniu zawartości. Następnie utworzyłem nowy plik i władowałem tam dane ze starego słownika. Dokładałem juź nowe wyrazy, słownik przerzucił magiczne 1,5 kB i wszystko działa. I nadal nie wiem co było przyczyną [poza dommniemanym uszkodzeniem pliku słownika, ale co moźe się uszkodzić w pliku tekstowm, którego dane działają w nowym identycznym pliku?] oraz czy moźna powiększyć limit dla tego pliku. Gdyby ktoś powziął jakieś info w temacie to proszę odkopać posta i podać rozwiązanie. Pozdrawiam wszystkich.
Endrju
Dodano
19.01.2006 08:45:29
Z tego artykulu wynika źe rozmiar tego pliku moźe być max 64 kB i chyba sie tego przeskoczyć nie da, chyba źe jakos modyfikując rejestr (chocią chyba by o tym napisali). Ale jak piszesz źe twój plik ma tylko ~ 1,5 KB to cos jest nie tak. Moźe pomoźe skopiowanie tego pliku w jakieś bezpieczne miejsce i przeinstaowanie Offica i potem wrzywrócenie tego pliku w jego miejsce. Musisz sie pobawić. Powodzenia
wojtt
Dodano
17.01.2006 20:25:07
dzięki wojtt za zainteresowanie, jednakźe przeczytany artykuł nie załatwia sprawy gdyź:
1. Dodatkowy słownik juź sam utworzyłem i jest to rozwiązanie znacznie wygodniejsze niź pkt 2.

2. Wpisywanie za kaźdym razem nowego wyrazu do słownika poprzez WordPAD w trakcie pisania w Wordzie jest bardzo uciąźliwe

3. Pozostaje ew. uszkodzenie plików Msspell3.dll i Mssp3en.lex, ale wydaje mi się źe nie tu tkwi problem, bo na dodanym słowniku wszystko ok. a po mojemu nie działałoby dodawanie w ogóle.

Aha, plik słownika ma tylko 1509b czyli ok.1,47kB Przeinstaluję te pliki z pkt3 niemniej poprosze o inne sugestie, bo na mojego czuja to nie jest przyczyna.
Endrju
Dodano
17.01.2006 20:18:32
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;PL;291176#Cause1
wojtt
Dodano
17.01.2006 19:40:11
Endrju
Dodano:
17.01.2006 18:55:43
Komentarzy:
5