Zwalnianie kompa...
Problem wyglada tak, źe przy starcie systemu cos sie dzieje i ten zwalnia i nie reaguje na pewne rzeczy. Np. nie otwieraja sie programy (tzn otwierają sie ale się nie pokazują) przegladarka sie nie pokazuje, okno właściwości plików etc.. otwieraja sie natomiast okna.. po jakimś czasie komp przestaje tak się zamulać i wszystko wraca do normy.. raz podczas takiego stanu udało mi sie odpalic task managera i zobaczyłem, źe pracuje wtedy usługa cisvc.exe która wykorzystuje 99% procesora.. myśle źe to ona jest przczyną ale nie wiem co to.. :(
Odpowiedzi: 7
Wyłączenie usługi pomogło.
Podziękowania dla extrim. :)
Podziękowania dla extrim. :)
extrim:Wejdz w pomoc...
Oki thx. Zobaczymy moźe i na mój problem pomoźe :|
Wejdz w pomoc techniczna wpisz w wyszukaj "indeksowanie" i w wynikach wyszukaj usluge indeksowania.
W prawym oknie kliknij na link przejdz do uslugi indeksowania i po otwarciu sie okna kliknij akcja
–> zatrzymaj
W prawym oknie kliknij na link przejdz do uslugi indeksowania i po otwarciu sie okna kliknij akcja
–> zatrzymaj
extrim:cisvc.exe – jest to usluga indeksowania plików
Mozesz ja smialo wylaczyc, i tak jest malo przydatna!
*extrim a mógłbyś jeszcze napisać jak go wyłączyć? Bo moźe i mi takźe się przyda :) ;)
Usługa indeksowania słuźy do indeksowania dokumentów i właściwości dokumentów na dyskach oraz przechowywania tych informacji w wykazie. Narzędzia Usługa indeksowania moźna równieź uźywać do wyszukiwania dokumentów, korzystając z polecenia Wyszukaj w menu Start lub z przeglądarki sieci Web.
Wlasnie dla dysku sprawia Ci problem bo przez to reszta sie muli.
Wlasnie dla dysku sprawia Ci problem bo przez to reszta sie muli.
Zauwaźyłem teź, iź na dysku C powstał folder o nazwie inetpub (a w nim jeszcze catalog.wci). Myślę źe ma to związek. Jest w ogóle coś takiego jak ta cała usługa ineksowania ale dla sieci web? I jak ją wyłączyć dla sieci, bo dla dysku przecieź nie sprawia mi kłopotów.. :?:
cisvc.exe – jest to usluga indeksowania plików
Strona 1 / 1