zRZUT pAMIECI
CZE!
MAM PROBLEM – JKA PRACUJE NA KOMPIE TO CO JAKIS CZAS WLACZA SIE ZRZUT PAMIECI FIZYCZNEJ. DLACZEGO I JAK TO USUNAC??
MAM PROBLEM – JKA PRACUJE NA KOMPIE TO CO JAKIS CZAS WLACZA SIE ZRZUT PAMIECI FIZYCZNEJ. DLACZEGO I JAK TO USUNAC??
Odpowiedzi: 7
mi tez sie pojawial taki blue screen, a spowodowane to bylo pamiecia ram. Zdaje sie, ze pamiatki juz padaja.
W biosie zmieniliem im czestotliwosc z 333 na 266 i jest spokoj, komp dziala ok. Jesli tylko znowu przestawie na 333, to jesli w ogole komp sie wlaczy to natychmiast jest blue screen zrzut pamieci, nie wazne czy cos robie czy nie...
W biosie zmieniliem im czestotliwosc z 333 na 266 i jest spokoj, komp dziala ok. Jesli tylko znowu przestawie na 333, to jesli w ogole komp sie wlaczy to natychmiast jest blue screen zrzut pamieci, nie wazne czy cos robie czy nie...
Nie wydaje mi sie aby to, źe dysk, bądź partycja gdzie masz win–a, a w zasadzie jej aź tak duza wielkośc sprawiała bluescreen–y, chociaź zalecane jest, by na partycji systemowej był wyłącznie system + zainstalowane programy – rozwiązuje to problem formatowania–nie tracimy dodatkowych rzeczy jak np: filmy, muze, czy teź dokumentów –a, przed formatem nie musimy wachlować plikami na inne partycje–chcąc nie utracić naszych danych – przez co twardziel aź tak bardzo nie dostaje po d...., poza tym system wtedy lepiej–płynniej chodzi.
Jak napisał SLAY3R zrzut pamięci moźe być wywołany praktycznie wszystkim– począwszy od błednych sterów, wadliwie zainstalowanych lub "gryzących sie" ze sobą programów – w moim przypadku była to nakładka na gg – powergg, a skonczywszy na hardwarze np uszkodzonym sprzęcie, konfliktów karty dzwiękowej, graficznej lub nawet cd–ika z resztą osprzetu, czasami wadliwy ram moźe teź być tego przyczyna– lecz zwykle są to błedy sterowników np grafiki–jak widzisz powodów moźe być duźo.
Zamień sie z kimś ramem na jakiś czas – jak bluescreeny będą sie powtarzały to przynajmniej jedno juz wyeliminujesz.
Napisz coś więcej: rodzaj błędu, od jakiego czasu występują zrzuty–moźe po instalacji jakiegoś programu lub aktualizacji jakiegoś sterownika? itp– bez tego będzie cięźko cokolwiek powiedzieć, a strzelać nie ma sensu.
Jak napisał SLAY3R zrzut pamięci moźe być wywołany praktycznie wszystkim– począwszy od błednych sterów, wadliwie zainstalowanych lub "gryzących sie" ze sobą programów – w moim przypadku była to nakładka na gg – powergg, a skonczywszy na hardwarze np uszkodzonym sprzęcie, konfliktów karty dzwiękowej, graficznej lub nawet cd–ika z resztą osprzetu, czasami wadliwy ram moźe teź być tego przyczyna– lecz zwykle są to błedy sterowników np grafiki–jak widzisz powodów moźe być duźo.
Zamień sie z kimś ramem na jakiś czas – jak bluescreeny będą sie powtarzały to przynajmniej jedno juz wyeliminujesz.
Napisz coś więcej: rodzaj błędu, od jakiego czasu występują zrzuty–moźe po instalacji jakiegoś programu lub aktualizacji jakiegoś sterownika? itp– bez tego będzie cięźko cokolwiek powiedzieć, a strzelać nie ma sensu.
wlacza sie zrzut po kilku minutach, niewazne co robie! Od net do prostych programów, a czy moze byc to wspowodowane ze dysk c: ma 80gb??
WaGonuS:a po instalacji windy wyłączyłem zrzut pamięci
Mój komputer==>właściwości==>Zaawansowane==>Uruchamianie i odzyskiwanie. i zaznaczyłem na 'BRAK'
Problem ustąpił...... :) Ale nie wiem czy w Twoim przypadku pomoźe.
O to akurat nie naprawiło ci błędu, gdybyś miał problem sprzętowy to po ponownej instalacji systemu teź byś miał bluescreeny, tyle źe po wyłączeniu tej opcji nie zapisywałby system zawartości(kawałka) pamięci na dysku.
Miałeś jakiś konflikt programowy, a po formacie i zainstalowaniu wszystkich sterowników/programów od nowa przestał ci się wieszać.
Moźe gdybyś najpierw zrobił poźądek ze sterownikami/programami zainstalowanymi to byś nie musiał robić formata.
Miałem problem ze zrzutem pamięci... :( denerwujący kłopot ...., zrzut następował u mnie po włączeniu odtwarzacza do filmów alub po jego zamknięciu i automatycznie komputer
się resetował, po czym tworzył folder 'Minidump', sformatowałem dtsk,
a po instalacji windy wyłączyłem zrzut pamięci
Mój komputer==>właściwości==>Zaawansowane==>Uruchamianie i odzyskiwanie. i zaznaczyłem na 'BRAK'
się resetował, po czym tworzył folder 'Minidump', sformatowałem dtsk,
a po instalacji windy wyłączyłem zrzut pamięci
Maciek to źe wyskakuje ci zrzucanie pamieci jeszcze nic nie mówi, przyczyn moźe być duźo, od wirusa, przez sterowniki, do uszkodzonego sprzętu włącznie.
Podaj jak najwięcej informacji dotyczących komputera, co dokładnie pisze na ekranie zrzucania pamięci, w jakich dokładnie momentach występuje problem i czy moźesz go wymusić? Co próbowałeś juź robić w tej sprawie. Jakie błędy występują w podglądzie zdarzeń?
Podaj jak najwięcej informacji dotyczących komputera, co dokładnie pisze na ekranie zrzucania pamięci, w jakich dokładnie momentach występuje problem i czy moźesz go wymusić? Co próbowałeś juź robić w tej sprawie. Jakie błędy występują w podglądzie zdarzeń?
hej! mnie zawsze od tego ratował format bo bo tym zrzucie pamięci i po resecie komp nie wykrywał dysku a po 10 min się właczył ale zawsze nei miał jakiegoś pliku :?
Strona 1 / 1