Zrzut pamieci fizycznej

Witam!mam maly problem a mianowicie taki ze wyskakuje mi co jakis czas ze nastepuje zrzut pamicie fizycznej na dysk towarzyszy temu niebieksi ekranik i oczywsicie reset...moglby ktos cos poradzic?dodam ze mam nowiutki komp athlon xp2gb grafa radeoon9000pro 128ddr
plyta microstara :cry:

Odpowiedzi: 8

Ja miałem ten problem.I tak jak pisałem wyźej,po zwiększeniu RAM, ustał. 8)
tire
Dodano
09.04.2003 09:23:01
Witam,
Miewałem podobne sytuacje jak Lejek( wyskakiwał jakiś problem odnośnie kernela i pisało, źe następuje zrzut pamięci)Za kaźdym razem po restarcie kompa musiałem wyjmować i wkładać tasiemke od dysku bo inaczej nie wykrywał go BIOS.Wczroraj jednak po analogicznej sytuacji wysypała mi sie cała partycja z windowsem.I w związku z tym mam pytanie czy zna ktoś jakiś sposób na odzyskanie danych z tej partycji.Aha, zaznaczam jeszcze, źe ani NDD ani Scandisk nie był w stanie jej ruszyć podając, źe jest nieprawidłowy system plików.

Pozdrawiam i z góry dziekuję za jakąkolwiek odpowiedz.
popo
Dodano
08.04.2003 18:35:30
Witam,
Miewałem podobne sytuacje jak Lejek( wyskakiwał jakiś problem odnośnie kernela i pisało, źe następuje zrzut pamięci)Za kaźdym razem po restarcie kompa musiałem wyjmować i wkładać tasiemke od dysku bo inaczej nie wykrywał go BIOS.Wczroraj jednak po analogicznej sytuacji wysypała mi sie cała partycja z windowsem.I w związku z tym mam pytanie czy zna ktoś jakiś sposób na odzyskanie danych z tej partycji.Aha, zaznaczam jeszcze, źe ani NDD ani Scandisk nie był w stanie jej ruszyć podając, źe jest nieprawidłowy system plików.

popo
Dodano
08.04.2003 18:22:44
Witam,

popo
Dodano
08.04.2003 18:22:44
Na mój nos RAM pada albo mało. 8)
tire
Dodano
05.04.2003 22:21:39
Moźe byc taka moźliwość, źe ustawiony masz pełny zrzut pamięci – więc trzeba przestawić na mały (panel sterowania – system – zaawansowane – uruchamianie i odzyskiwanie – zapisywanie informacji o debugowaniu. Przy pełnym zrzucie moźlliwy jest reset nawet i co pół godziny...
bubelek
Dodano
05.04.2003 18:26:16
Gdybys jeszcze napisal co pisze na tym niebieskim ekranie w momencie wystapienia tego bledu. Cos w stylu:
Stop 0x00000050 cos_tam PAGE_FAULT_NONPAGED_AREA
lub
Stop 0x0000000A cos_tam IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Pozniej wystarczy na stronie support.microsoft.com wrzucic ta sekwencje do wyszukiwarki. Znajdzie Ci prawdopodobna przyczyne bledu i do tego solucje.
EL NINO
Dodano
05.04.2003 01:07:52
Gdybys jeszcze napisal co pisze na tym niebieskim ekranie w momencie wystapienia tego bledu. Cos w stylu:
Stop 0x00000050 cos_tam PAGE_FAULT_NONPAGED_AREA
lub
Stop 0x0000000A cos_tam IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Pozniej wystarczy na stronie support.microsoft.com wrzucic ta sekwencje do wyszukiwarki. Znajdzie Ci prawdopodobna przyczyne bledu i do tego solucje.
EL NINO
Dodano
05.04.2003 01:07:52
Lejek
Dodano:
05.04.2003 00:27:17
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1