zrobiłem juz k...wa wszystko
Wyłaczyłem indexowanie, restore system, odłaczyłem się od sieci a dysk mieli jak ch...W task men. zuzycie proc ok 3–6% a ja nic nie moge zrobic bo system prawie stoi, sprawdzałem NAV'em i on–line Mks_virem na obecność virusów i jest czysto....zauwazyłem jednak ze dzieje sie tak jak otworzę katalog DC++downloads i chce sprawdzic properties jakiegoś pliku– wtedy dysk zaczyna mielic.....czy spotkaliscie sie z podobnym problemem( w 98' jest wszystko ok) i jak event. temu zaradzić.(service pack zainstalowany)
Odpowiedzi: 2
otoz sytuacja wyglada tak(teraz to przetestowalem). jak wchodze do katalogu DC++ downloads i daje na właściwosci pliku sciagajacego sie to wszystko sie zaczyna....mielenie, przestoje i moje wkurwienie. od/zainstalowywalem kanał ide, mieszalem z via4in1...ale chyba to nie od tego zalezy...bo poza tym jednym katalogiem sysytem smiga, ciekawe jest to ze w 98 nie ma takich problemow(przestojów)...co do sprzetu do dysk mam barracude 80' wiec chyba dobry?...zastanawia mnie tylko czy ktoś spotkał sie z podobnym problemem.
thx bart
thx bart
Nie za bardzo Cie rozumiem : czy mielenie dysku to sytuacja stala czy jak probojesz odczytac wlasciwoasci pliku??
Bo wiesz u mnie jak np Kazaa chodzi w tle to system muli jak cholera, jeszce jak server FTP pracuje... to juz naprawde czasami klne jak szwec.
Czy probowalas instalowac jakis kontroler IDE?? Jest wlaczony UDMA dysku??
Czy taka sytuacja jest od poczatku?? Tzn juz po swiezutkiej instalacji mielilo??
Bo wiesz u mnie jak np Kazaa chodzi w tle to system muli jak cholera, jeszce jak server FTP pracuje... to juz naprawde czasami klne jak szwec.
Czy probowalas instalowac jakis kontroler IDE?? Jest wlaczony UDMA dysku??
Czy taka sytuacja jest od poczatku?? Tzn juz po swiezutkiej instalacji mielilo??
Strona 1 / 1