Zone Alarm
Czy Zone Alarm jest dobrym firewallem ??? jezeli nie to jaki jest najlepszy
Odpowiedzi: 12
Oddzielnie oczywiscie... Razem to chyba sie gryzą.
fidelio:Zone Alarm (ktorego obecnie uzywam i jestem zadowolony) oraz Kerio Personal. To dwa najelpsze darmowe firewalle.
W jakim, sensie najlepsze ? napisz cos więcej.
Czy one oba dwa razem są najlepsze, czy z osobna teź?, czy moźe nie... :?:
Zone Alarm (ktorego obecnie uzywam i jestem zadowolony) oraz Kerio Personal. To dwa najelpsze darmowe firewalle.
Blizzard:Bzdury opowiadasz. Norton Personał Firewall powszechnie uwaźany jest za najlepszego firewalla na rynku. A odnosnie bezpłatnych to polecam sygatemefisto_k:Jest najlepszym moim zdaniem, nawet Nortin personal firewall mu niepodskoczy moim zdaniem :) ale tak jak wszystkie firewall'e zwalniają kompa :(
Sygate Personal Firewall zeczywiscie jest b. dobry, bo nierobi problemow z rozdzielaniem neta na inne kompy, ma prosta obsluge i latwe ustawianie regul. no i niezamula kompa tak jak Nortony ani nie blokuje go calkowicie jak sie jakas kaze zalaczy jak Zone Alarm :)
Wybacz, ale daleki jestem od polecania komus jakichkolwiek programow. To trzeba samemu potestowac, poogladac konfiguracje, zobaczyc jak sie sprawuje, itd. Zawsze jakis jeden "spodoba" sie bardziej.trac:El Nino jakiego firewalla bys polecil :?:
Zreszta zerknij do kilku tematow, przeszukaj ten dzial, poczytaj o opiniach.
trac:Czy Zone Alarm jest dobrym firewallem ??? jezeli nie to jaki jest najlepszy
Ja uźywałem Zone Alarm Pro przez ok. rok, ale czasami mi się wykrzaczał :x Teraz przesiadłem się na Kerio Personal Firewall 4.1.1 i jestem bardzo zadowolony. Nie zamula systemu, świetnie blokuje ataki, scany, trojany, i inne badziewie. Moźna teź ustawić filtrowanie www, zdecydowanie jestem bardzo zadowolony z przesiadki na Kerio, no i jest po polsku, co pomaga w zaawansowanych opcjach :wink:
El Nino jakiego firewalla bys polecil :?:
To tylko Tobie sie tak wydaje.
Najlepiej to mieć routera z firewallem i koniec :D
A ja przewrotnie napiszę ,źe najlepszy jest taki (trochę długawą nazwe ma ) co sie zwie :
" wyjmij wtyczkę z karty sieciowej"
" wyjmij wtyczkę z karty sieciowej"
Bzdury opowiadasz. Norton Personał Firewall powszechnie uwaźany jest za najlepszego firewalla na rynku. A odnosnie bezpłatnych to polecam sygatemefisto_k:Jest najlepszym moim zdaniem, nawet Nortin personal firewall mu niepodskoczy moim zdaniem :) ale tak jak wszystkie firewall'e zwalniają kompa :(
Jest najlepszym moim zdaniem, nawet Nortin personal firewall mu niepodskoczy moim zdaniem :) ale tak jak wszystkie firewall'e zwalniają kompa :(
Strona 1 / 1