zone alarm pro
mam winxp sp2 i zapora ogniowa blokuje mi niektóre strony (np. interia). co to powoduje
Odpowiedzi: 13
kkaarrooll:miałęm podobny problem
rozwiązanie
odinstalować zone alarm i zainstalować Norton SystemWorks
Mi pomogło przejście z PRO na STANDARD.
Wersja PRO, mimo źe znakomita w konfiguracji, muli straszliwie wyświetlanie grafik na stronach. Nie umiałem sobie z tym poradzić i wróciłem do free wersji. Problem znikł całkowicie.
miałęm podobny problem
rozwiązanie
rozwiązanie
wszystko jest ustawione dobrze, bo wcześniej mi dobrze chodził , ale po upływie około 2 miesięcy zaczął się tak zachowywać, zapora systemowa jest wyłączon
wejdz do zone alrm i w zakladkach gdzie jest reset to default zrob to we wszystkich i sprawdzz czy jest inaczej jezeli wszystko jest tak jak ma byc wobec ciebie to tak zostaw jezeli chcesz to ustawiaj dokonujac zmian w zabezpieczeniach i sprawdzja co sie dzieje.Ja mam wszystko usatwione na najwiekszym priorytecie i nie mam takich problemow acha pamietaj ze uwywac nalezy tylko jednoego firewalla instalujac zone alarm firewall wbudowany w windows zostaje automatycznie wylaczony jezlei to u ciebie sie nie stalo zrob moze to pomoze .
u mnie jest troche podobnie, mam Kerio i nie moge TYLKO na intria.pl zalaczyc pliku przy wysylaniu maila i wstawic adresu z ksiazki adresowej. Strona sie po prostu nie otwiera, bez zadnego komunikatu. Jak go wylacze wszystko jest ok.
wie ktos co trzeba zrobic?
wie ktos co trzeba zrobic?
EL NINO:Trzeba bylo w takim razie pisac ze to nie zapora systemowa a zewnetrzny firewall..
Przecie pisze jak byk :D w temacie.
Zonealarm pro nie znam, ale powinno to być raczej tak jak w darmowym zone alarm. Na zakładce program control dodaje się program i ustawia zezwolenie do połączenia.
BTW. Jak uruchamiasz jakis program który łączy się z netem, to ZA nie pyta ciebie o to czy zezwolić na połączenie?
BTW. Jak uruchamiasz jakis program który łączy się z netem, to ZA nie pyta ciebie o to czy zezwolić na połączenie?
Trzeba bylo w takim razie pisac ze to nie zapora systemowa a zewnetrzny firewall. ZA nie znam, wiec Ci nie powiem gdzie co trzeba ustawic, przestawic.
gdy wyłączam zone alarm pro to wszysto mi chodzi, a gdy włącze to wszystko zaczyna wariować, chociaź ma zezwolenie źeby dopuszczał np. przeglądarkę, gg,
Zapora nie blokuje zadnych stron. Blokowane moga byc skrypty czy inna java, ale nie przez zapore a zabezpieczenia w Opcjach internetowych.kazik76:mam winxp sp2 i zapora ogniowa blokuje mi niektóre strony
Zobacz co masz w wyjatkach
Panel sterownia >> Zapora systemu... /Wyjatki
Panel sterownia >> Zapora systemu... /Wyjatki
chodzi mi o to aby zapora była włączona, tak jak minłem wcześniej, i mogła dopuszczać niektóre programy do internetu. jeśli wyłącze zaporę to łączą się niektóre progrsmy i spowalnia dostęp do sieci
wylacz firewalla.. sam sobie odpowiedziales na to pytanie
Strona 1 / 1