Zone alarm + neo = problem.
Witam.
Mam w domu dwa kompy. Do jednego podłaczona jest neostrada, równiez na nim mam Zone Alarma. Połączenie internetowe jest udostępnione dla drugiego kompa, który jednak nie moźe z niego korzystać gdy włączony jest Zone Alarm. Czy moźna w ZA coś zmienić, by problem zniknął ? Jeśli tak to jak ?
Z góry dzięki za pomoc.
PS. Jeśli to pomoźe to na obydwu kompach jest XP, a kompy połączone są kartą zwykłą sieciową.
Mam w domu dwa kompy. Do jednego podłaczona jest neostrada, równiez na nim mam Zone Alarma. Połączenie internetowe jest udostępnione dla drugiego kompa, który jednak nie moźe z niego korzystać gdy włączony jest Zone Alarm. Czy moźna w ZA coś zmienić, by problem zniknął ? Jeśli tak to jak ?
Z góry dzięki za pomoc.
PS. Jeśli to pomoźe to na obydwu kompach jest XP, a kompy połączone są kartą zwykłą sieciową.
Odpowiedzi: 1
Nie tylko mozna ale i trzeba. Nie uzywam ZA, ale umiem uzywac googli a te powiedzialy ze: "Drugi komputer dodajesz do strefy zaufanej a suwak – Trusted Zone Security ustawiasz na minimum choćby i po kłopocie".Jakubos:Czy moźna w ZA coś zmienić, by problem zniknął ? Jeśli tak to jak ?
Strona 1 / 1