Zobaczcie to koniecznie!
Moj problem zostal mniej wiecej rozwiazany. Z blue scren i resetowaniem gdy sie wlaczyl.
Przyczyna byly skoki napiecia procesora, chociaz po tym zdazeniu i tak zanotowalem dwa resety gdy cchialem wlaczyc Aide. Pierwszy reset kiedy dostalem kompa z naprawy i odrazu wlaczylem Aide i drugi reset dzis kiedy odrazu wlaczylem Aide.
Prosze luknijcie na to:
http://klan_white.w.interia.pl/asd.JPG
Przyczyna byly skoki napiecia procesora, chociaz po tym zdazeniu i tak zanotowalem dwa resety gdy cchialem wlaczyc Aide. Pierwszy reset kiedy dostalem kompa z naprawy i odrazu wlaczylem Aide i drugi reset dzis kiedy odrazu wlaczylem Aide.
Prosze luknijcie na to:
http://klan_white.w.interia.pl/asd.JPG
Odpowiedzi: 6
Nie sugerujcie się wskazaniami aidy ,everesta i innnych tego typu wynalazków , bo oszukują . Tylko mirnik pokaźe prawdziwe napięcie (mój ostatni przypadek
+5V everest 5,6V a faktycznie było 5,03V.
To samo z temperaturą . 55 stopni to juź zaczyna parzyć . Dotknijcie radiatora palcem i oceńcie . Pamiętajcie , źe radiator dotyka do procasora , a ta dioda mierząca temperaturę nie .
+5V everest 5,6V a faktycznie było 5,03V.
To samo z temperaturą . 55 stopni to juź zaczyna parzyć . Dotknijcie radiatora palcem i oceńcie . Pamiętajcie , źe radiator dotyka do procasora , a ta dioda mierząca temperaturę nie .
Ja w nic zabardzo nie gram chyba ze na kurniku ;p ogladam, ale siedze dlugo przy kompie i tem max to 54, 55 wicej sie nie wynylyla, ale pamietam ze jak gralem kiedys w gry to tem taka tez mialem.
Dawid_Ch:wlasnie cos teraz pochodiz troche i jest 55 stopni, ale wiecej sie nie grzeje. Ile powinnien miec mniej wicej taki Athlon 1700xp +
To jest temperatura w porządku jesli ci chodzi pod obciąźeniem 100% np.podczas gry,to moźe być jeszcze i wyźsza
a sprawdz ją w biosie
wlasnie cos teraz pochodiz troche i jest 55 stopni, ale wiecej sie nie grzeje. Ile powinnien miec mniej wicej taki Athlon 1700xp +
P.s nie byl smarowany nigdy pasta ! raczej odkad mam go 3 lata
P.s nie byl smarowany nigdy pasta ! raczej odkad mam go 3 lata
u mnie np. napięcie +5V i –5V są symetryczne, poza tym procek trochę ciepły, jeśli nie był w tym momencie bardzo obciąźony to moźe radiator źle przylega, bądź pasty brakuje. W kaźdym razie coś z chłodzeniem.
u mnie np. napięcie +5V i –5V są symetryczne, poza tym procek trochę ciepły, jeśli nie był w tym momencie bardzo obciąźony to moźe radiator źle przylega, bądź pasty brakuje. W kaźdym razie coś z chłodzeniem.
Strona 1 / 1