znowu outlook...
Wrrrrr... Znów nie mogę sobie poradzić z outlookiem. Wcześniej rozłączał mi internet ale udało się to naprawić teraz z kolei nie mogę wysłać wiadomości, bo wyświetla mi:
"Serwer SMTP nie odpowiedział w ciągu 60 sekund. Czy chcesz czekać następne 60 sekund na odpowiedz serwera?".
Co to znaczy w ogole? Jak to naprawić? Moźe zmienić klienta poczty skoro tak mi coś sypie się? Jak tak to na jakiego? Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
P.S. Szukałem na piechotkę podobnego tematu ale nie znalazłem albo przeoczyłem jeśli był. Opcja szukaj w bannerze i reszta opcji mi nie działają nie wiedzieć teź czemu, więc przeprzaszm z góry jeśli temat z takim problemem się pokrył z juź istniejącym.
"Serwer SMTP nie odpowiedział w ciągu 60 sekund. Czy chcesz czekać następne 60 sekund na odpowiedz serwera?".
Co to znaczy w ogole? Jak to naprawić? Moźe zmienić klienta poczty skoro tak mi coś sypie się? Jak tak to na jakiego? Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
P.S. Szukałem na piechotkę podobnego tematu ale nie znalazłem albo przeoczyłem jeśli był. Opcja szukaj w bannerze i reszta opcji mi nie działają nie wiedzieć teź czemu, więc przeprzaszm z góry jeśli temat z takim problemem się pokrył z juź istniejącym.
Odpowiedzi: 4
Dla danego konta wydłuź czas oczekiwania na serwer. Domyślnie jest 1 minuta, maxymalnie chyba moźna ustawić 5 minut 8)
to jest obojętnie czy działasz w outloku czy np na Draco Organizer...wszystkie programy typu klient poczty maja coś takiego, źe najmniejsze niepowodzenie z połaczeniem z serwerem pocztowym i juz wywalają komunikat o błędzie itp...takźe nawet zmiana programu do ściągania poczty napewno tu nie pomoźe...ja jadę na Draco i nawet większe załączniki nie idę bo zaraz taki błąd wywala...jedynie co mozna zmienić to wydłuźyć czas oczekiwania na odpowiedx z serwera ale i to nie zawsze pomaga
O kurcze czyli nic nie zdzialam... Mam tak czasem, nie zawsze. Po prostu raz na jakis czas nie moge wysłać, czyli z tego moge wnioskować ze serwer chwilowo zapchany?? Kurka to co moge zrobić? Firewalla tez mam Kerio ale jak mówie nie mam tak zawsze ale czasem więc moźliwość źe kerio blokuje jest chyba wykluczona...
P.S. Dzięki za zainteresowanie.
P.S. Dzięki za zainteresowanie.
To moze oznaczac dziesiatki problemow...
Genralnie problem z polaczeniem z serwerem smtp – w szczegolnosci: serwer nie dziala chwilowo, polczenie inernetowe jest zapchane, firewall blokuje port 25 itd itp...
Nie da sie jednoznacznie odpowiedziec na Twoje pytanie
Genralnie problem z polaczeniem z serwerem smtp – w szczegolnosci: serwer nie dziala chwilowo, polczenie inernetowe jest zapchane, firewall blokuje port 25 itd itp...
Nie da sie jednoznacznie odpowiedziec na Twoje pytanie
Strona 1 / 1