zNowu neostrada :(((

wiem ze ten topic juz byl, ale chce sie upewnic:
1.chcialbym wziac neo na 3 0s0by
2.jak rozdzielic lacze na rownouprawnieniu a jak na adminisrowanie. czy mozna rozdzielic transfer odpowiednio do potrzeb??
3.co jest potrzebne zeby tpsa nie zczaila ze rozdzielam lacze itp., czy wystarczy router, moze firewall.
4.czy potrzebny jest hub, karta siec.
5.jak beda podzielone ip i co to jest proxy jak sie to ma do tej sprawy
6.w ogole to juz ktos dzielil na "3"????
7.czy konfiguracja jest trudna, robi sie to na lnuksie, windzie ....

Odpowiedzi: 1

dobra jest pozno bylem na imprezce ale napisze co wiem:
1.Chcesz wziasc na 3 osoby wiec zapewne poza lokal(czytaj swoje mieszkanie) wiec robisz to na wlasnie ryzyko bo kest to karalne.Ja to mam ogolnie gdzies bo:
a) fajnie ze oni w ogle to sprawdza
B) jesli sprawdza to musza chyba przyjsc do mnie do domu a zeby przyjsc do domu to musza miec nakaz a fajnie ze prokurator da jakims cieciom z TPSA nakaz rewizji domu o jakies kabelki
C)jesli jakims cudem by dostali( w co watpie) to ustawiasz sobie tak bys ty tylko ial a z kumplmai jestes w sieci a jak powiedzieli by ze maja jakies dowody to powiesz ze sie wlamali....

2.Nie wiem dokladnie jak to zrobic oglnie administruje ten co ma dostep do rutera albo serwera.A co to podzialu ransferu to nie wiem.Chyba lepszy jest przpadkowy. mi nie przeszkadza bo ogolnie nikt nie sciaga jakiejs masy danych

3.Tez zadalem juz takie pytanie. MOze wystraczy ustwaic firewall a moze NAT nie wiem dokladnie

4.U mnie jest router z hubem i wbudowanym modemem adsl D–link Dsl–504(cena475zl) zastepuje modem ktory daja z TPSA.Moze byc serwer ale router jest chyba najlatwiejszm rozwiazaniem.

5. NO ogolnie dzieli w zakresie danego IP np 192.168.0.xxx i wszyscy z tego Ip beda mieli net(jescze brame trzeba wpisac ale to inna bajak) ,proste.A co do proxy to jest tak ze zapamietyuje strony na serwerze i wtedy laduja sie szybcie ale w przypadku neo+ uwierz mi nie jest to poczebne

6.No ja podzielilem na 6 osobo i cyka jak ta lala :D roznica bez porowniania co do SDI.Max download to 64 kilobajty na sec.

7.konfiguracj a jest banalna w przypadku tego routera>odbywa sie przez siec w przegladarce IE.Jak juz chcesz serwer to polecam freesco
freesco.pl tam znajdziesz informacje ale router jest chyba mniej szawodny i w nocy nie buczy :D oraz mniejszy pobor prądu

Za bledy przepraszam bo jetsem w stanie ze tak fachowo powiem wskazujacym na spozycie alkoholu :D

Jak cos zle poprawcie mnie tylko bez wrzutow, staralem sie
Fala
Dodano
26.10.2003 03:56:06
studzik
Dodano:
26.10.2003 02:32:28
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1