znowu boot.ini
Mam znowu problem z plikiem boot.ini :cry:
Otuź mam na kompie win98se i winXP home edition jak wiadomo po uruchomieniu komputera wyświetla mi się system do wyboru który standardowo mam ustawiony na Xp.
Pewnego dnia stwierdziłem ze "pobawie" się z win XP pro ale rozmyśliłem sie gdy miałem do wyboru win98, winXp i instale win xp pro i uruchomiłem Xp.
Od razu wziołem się za edycję boot.ini i skasowałem instale xp pro a jako domyślny system ustawiłem Xp he.
Jednak po resecie mam do wyboru win Xp, win 98 i "windows(domyślny)"–ustawiony jako uruchamiający się po 3 sek.
Looknąłem do boot.ini ale wyglądał on jak przed "zabawą" z xp pro.
I co z tym zrobić? Please help me!!!
Aha mój boot.ini wygląda tak:
[Boot Loader]
Timeout=7
Default=C:$WIN_NT$.~BTBOOTSECT.DAT
[Operating Systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect
C:="Microsoft Windows 98"
:roll: :roll: :roll: :cry: :cry: :cry:
Otuź mam na kompie win98se i winXP home edition jak wiadomo po uruchomieniu komputera wyświetla mi się system do wyboru który standardowo mam ustawiony na Xp.
Pewnego dnia stwierdziłem ze "pobawie" się z win XP pro ale rozmyśliłem sie gdy miałem do wyboru win98, winXp i instale win xp pro i uruchomiłem Xp.
Od razu wziołem się za edycję boot.ini i skasowałem instale xp pro a jako domyślny system ustawiłem Xp he.
Jednak po resecie mam do wyboru win Xp, win 98 i "windows(domyślny)"–ustawiony jako uruchamiający się po 3 sek.
Looknąłem do boot.ini ale wyglądał on jak przed "zabawą" z xp pro.
I co z tym zrobić? Please help me!!!
Aha mój boot.ini wygląda tak:
[Boot Loader]
Timeout=7
[Operating Systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect
:roll: :roll: :roll: :cry: :cry: :cry:
Odpowiedzi: 7
niestety qpa :|
spróbuje 8)
Tak. Masz sprobowac.
oki czyli zamiast tego boota co ja podałem mam wkleić to co ty podałeś? :roll:
ROTFL
Ja nie pisze jak to u Ciebie wyglada, tylko jak ma wygladac. A zamiast tego WINNT, ktore napisalem, wpisz WINDOWS.
Ja nie pisze jak to u Ciebie wyglada, tylko jak ma wygladac. A zamiast tego WINNT, ktore napisalem, wpisz WINDOWS.
na 100% wygląda tak:
[Boot Loader]
Timeout=7
[Operating Systems]
aha i pisze Windows(Domyślne)
[Boot Loader]
Timeout=7
[Operating Systems]
aha i pisze Windows(Domyślne)
No chyba nie wyglada jak przed skoro uruchamia Ci sie cos "domyslnego". Nie powinno to wygladac tak ?
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINNT="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect
Nie uzywam dwoch systemow na jednym kompie wiec pewien nie jestem.
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINNT="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect
Nie uzywam dwoch systemow na jednym kompie wiec pewien nie jestem.
Strona 1 / 1