Zniknęły "Opcje Folderów" z zakładki Narzędzia. Po
Mam taki problem: zauwazylem ze zniknely mi Opcje Folderow z zakladnki Narzedzia. Ostatnio wywalalem Windowsa pod DOSem i instalowalem od nowa, ale nie wiem czy to sie wtedy juz zrobilo czy raczej jakis wirus lub program cos namieszał. Szukalem czegos na ten temat w Search'u ale nic nie znalazlem. Proszę uprzejmie o pomoc
Odpowiedzi: 6
ehh mam identyczny problem... czy moźna jakoś temu zaradzić bez przeinstalowywania systemu?
W sumie to nie do końca to mam na myśli... Chodzi o to, źe w zakładce Opcje Folderów nie ma moźliwości zaznaczenia czy pliki mają być ukryte czy nie, poprostu nie ma takiej opcji do zaznaczenia "ptaszkiem". To jest dla mnie nieco uciąźliwe bo ciągłe zmienianie tego w rejestrze to juź nie to samo...
Sory źe tak długo nie odpowiadałem ale nie mogłem.
Rozumiem źe chcesz, aby pliki ukryte były pokazywane. Jeśli tak to w rejestrze w kluczu HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced tworzysz lub edytujesz jeśli istnieje wartość DWORD o nazwie Hidden i nadajesz jej dane 00000001.
Rozumiem źe chcesz, aby pliki ukryte były pokazywane. Jeśli tak to w rejestrze w kluczu HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced tworzysz lub edytujesz jeśli istnieje wartość DWORD o nazwie Hidden i nadajesz jej dane 00000001.
Kurcze jest jednak jeszcze jeden problem: w Opcjach Folderów z zakładce Widok nie ma do zaznaczenia tej opcji aby wyświetlać ukryte pliki. Ta opcja o rozszerzeniach plików i inne są, ale tej od ukrytych plików nadal nie ma... Proszę o pomoc z tym problemem
Wielkie dzięki ziomuś. Pomogło. Pozdrawiam :)
Start ––> Uruchom ––> Regedit
otwierasz:
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer, i jeśli jest tam wartość o nazwie NoFolderOptions to ją usuwasz.
otwierasz:
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer, i jeśli jest tam wartość o nazwie NoFolderOptions to ją usuwasz.
Strona 1 / 1