zniknely mi ikonki na pulpicie
moj prblem wyglada nastepujaca zniknely mi wszystkie ikonki z pulpita zniknal mi rowniez pasek ze start oraz godzina nie moge takze wlaczyc menedzera zadan windows poniewaz pisze ze menedzer zadan windows zostal wylaczony przez administratora HELP
Odpowiedzi: 18
shoter33:z problemem ikonek i pasku start juz sobie poradzilem:) ale mam nastepny:( po uruchomieniu sie pulpitu po okolo 10 sek nie w trybie awaryjnym tylko normalnie zacina mi sie komputer jak wlanczam w awaryjnym wszystko jest oki
Odpal kompa w trybie awaryjnym. POtem uruchom>msconfig
Udznacz wszystkie opcje i uruchom go w trybie normalnym. O zobacz czy te sie zawiesi. Jesli nie to zaznaczaj pojedynczo opcje ktore wczesniej wylaczyles i zobacz co powoduje ten problem.
z problemem ikonek i pasku start juz sobie poradzilem:) ale mam nastepny:( po uruchomieniu sie pulpitu po okolo 10 sek nie w trybie awaryjnym tylko normalnie zacina mi sie komputer jak wlanczam w awaryjnym wszystko jest oki
hmm moze poprostu sie explorer nie ładuje bo jakis syf tam wlazl w stylu ibm00001 :) or cos takiego ktory lubie sie dopisac do linijki explorera. WIem bo w robocie mam non stop z tym problemik. On albo sie dopisuje w win.ini w win98 albo w rejestrze w WINXP. Czestyo wlasnie sie to tym objawia ze nie ma nic na pulpicie. Sprobuj odnalezc tem klucz w rejstrze i wykasowac tego ibm badz podmienic go na explorera. Klucz nazywa sie shell=... chyba :). W trybie awaryjnym zreszta powinno wszytsko sie uruchamiac. Jelsi pojdzie Ci explorer to choragiewka+R wpi9sz msconfig i sprawdz czy zadne syfy nie wlazly jesli nie bedziesz czegos pewien zrob screena i wrzuc go tu obejrzymy ocenimy.
shoter33:zle zrozumialem postxD czytalem jak zmienic tego explorera ale niezbyt rozumiem jak moze mi kto powiedziec jak go zmienic??
Napisałem o FAQ ?? Napisałem ... Znajdź ten FAQ, znajdź fragmeny o nieuruchamiającym się explorerze i tam jest napisane.
zle zrozumialem postxD czytalem jak zmienic tego explorera ale niezbyt rozumiem jak moze mi kto powiedziec jak go zmienic??
w trybie awaryjnym tez nie mam pulpitu, umyslnie niczego nie zmienialem
shoter33:jak mam wlaczyc start jezeli nie mam pasku zadan ze startem jest jakis inny dostep do start??
W trybie awarynym masz to samo ?? Znaczy się nie pokazujący się pulpit ?? Podmieniałeś explorer.exe tak jak to w przyklejonym FAQ opisane przy okazji nieuruchamiającego się explorera ??
jak mam wlaczyc start jezeli nie mam pasku zadan ze startem jest jakis inny dostep do start??
Nie wiem czy to zadziała, ale spróbuj uruchomić komputer w trybie awaryjnym, później (zakładam, źe pracujesz na XP):
Start –> Uruchom –> wpisz msconfig –> w nowym oknie przejdź na zakładkę (chyba) Uruchamianie [Startup] –> poszukaj jakichś podejrzanych programów, właściwie to moźesz odznaczyć wszystko jak nie jesteś pewny, później moźesz po prostu zaznaczyć wszystkie programy na nowo.
Jeśli ten program blokujący Twój pulpit i wszystko inne startuje razem z Windows, to moźesz w ten sposób go wyłączyć.
jak to zrobisz to napisz czy jest gitara
Start –> Uruchom –> wpisz msconfig –> w nowym oknie przejdź na zakładkę (chyba) Uruchamianie [Startup] –> poszukaj jakichś podejrzanych programów, właściwie to moźesz odznaczyć wszystko jak nie jesteś pewny, później moźesz po prostu zaznaczyć wszystkie programy na nowo.
Jeśli ten program blokujący Twój pulpit i wszystko inne startuje razem z Windows, to moźesz w ten sposób go wyłączyć.
jak to zrobisz to napisz czy jest gitara
Wydaje mi sie ze to najprostsze wyjscie z sytuacji.
jak nic nie da zeskanowanie w trybie awaryjnym to pozostaje mi tylko jeszcze raz zainstalowac system???
Szczerze mowiac to nigdy nie skanowalem systemu programem anty–spyware w trybie awaryjnym wiec nie wiem czy to cos pomoze i czy w ogole zadziala. Ale zawsze warto sprobowac.
StuntManX napisal: Przeskanuj kompa jakims programem anty–spyware jak mam wlaczyc ten program jak nie mam ikon oraz nie dziala menedzer zadan windows?? da to cos jak ze skanuje w trybie awaryjnym? w trybie awaryjnym dziala mi menedzer
Wiec chyba najlepszym rozwiazaniem jest reinstalacja systemu.
pulpitu nie mam juz dobre 2 miesiace ale dzisiaj zepsul mi sie menedzer zadan windows i nie mam jak wlaczac programy
Przeskanuj kompa jakims programem anty–spyware (np. Spyware Doctor). Byc moze zalapales cos z cieci co pozmienialo ci ustawienia w systemie.
zrestartuj kompa...
moźe poprstu ktoś Ci zrobił dowcip i poukrywał i poblokował wszystko programikiem do tego celu (sam coś takiego kiedyś robiłem, fajna zabawa
Strona 1 / 1