Zniknęły ikony szybkiego uruchamiania i pulpit
Bardzo Was prosze o pomoc.
Instalowałem przeglądarkę DJVBrowser.
Po tym Poznikały wszystkie ikony szybkiego uruchamiania oraz pulpit.
Nie wiem jak powrócić do stanu poprzedniego. Nie umiem stworzyć ikony "pokaż pulpit".
A czy możecie mi powiedzieć gdzie XP przechowuje te informacje i co to sie mogło nadpisać.Nie mogę przywrócić sysytemu z innego dnia bo nie mam punktu przywracania.
Odpowiedzi: 8
Być może jest uszkodzony plik explorer.exe???
Niestety nie ma.
Próbowałem programem do odzyskiwania PCFile recovery, ale odnalazł tylko nazwy plików i nie moge zadnego otworzyć.
Tak szukałem poprzez Total Commander i systemowe wyszukaj i nic z tego. w koszu tez nie ma.
ntuser.dat to karwalek rejestru - gałąź HKEY_CURRENT_USER konkretnie.
Nie ma w documents and settings czegoś w stylu slawek.nazwa_komputera ??
Programy do odzyskiwania danych ?? W koszu nie ma ?? Szukałeś za pomoca jakiejś wyszukiwarki plików (np systemowej czy też jakims total commanderem) plików zgubionych ??
Zaglądałem.
Cały katalog w Documents and Settings/sławek/Moje Domumenty jest pusty. w innych All user i Administrator tez nic nie ma. Natomiast pojawiło sie cos w Documents and Settings/sławe o nazwie ntuser.dat co nie mozna podglądnacczy wiesz moze co mogło spowodowac nagłe wyczyszczecie całego folderu?
Na pewno utraciłeś ??
Popatrz do katalogu Documents and Settings - zobacz czy nie ma tam katalogu z nazwą Twojego profilu - zaglądnij do niego
Niestety nic z tego. To samoczynnie znika. Cały pasek szybkiego uruchamiania nie da sie właczyć.
Ponad to utraciłem wszystkie moje dokumenty.
Czy moge akoś to odzyskać. Jestem załamany.
Pewnie próbowałeś, ale napiszę.
Prawym na pasku -> Paski Narzędzi -> Szybkie uruchamianie
Kliknij na dole w okolicy zegarka doładnie na pasku zadań i tam poczytaj,pisze pokaż pulpit itd może o to chodzi!
Strona 1 / 1