zniknęla zawartość dysku!

Witam!

mam mzoe nietypowy problem bo była sytuacja ze kompik z xp nei chciał odpalić i przyszedł spec i zrobił wszystko i działał ale potem okazało się ze nie ma dysku D a przed tem był! na d mozna wejsc wpisujac w uruchom d: ale po wejsciu nie ma zadnych danych i nie matego dysku nawet w Moim komuterze!

Co robic?
Nie znalazłem na forum podobnego prblemu!

Odpowiedzi: 7

a moze prosciej byloby odpalic jakiegos fdiska i sprawdzic system na d – moze sie okazac ze klient wywalil partycje itp zalozyl nowa , nie sformatowal
sa informatycy i "informatycy"
mktiger
Dodano
02.10.2004 11:57:18
Skad zes wzial ten HPFS ?
No chyba ze chcesz sie pochwalic znajomoscia systemow plikow uzywanych przez inne OSy.
EL NINO
Dodano
01.10.2004 02:09:24
To źe.. fachowiec przerwał formatowanie czy coś w tym stylu dysk po załadowaniu się systemu i tak powinien się ukazać ale znowu nie koniecznie istnieje prawdopodobieństwo źe pliki na zaginionym dysku to:HPFS czyli nie widoczne nawet z systemu xp polecam skobminuj sobie program
Partition Magic zainstaluj go i odpal wtedy podejrzysz gdzie ci wsiąkł zaginiony dysk i wtedy podejrzyj na jakich plikach on jest ale przeczuwam źe tylko format go uratuje Pozdrawiam :!: :!: :!: :D
mariusz25l
Dodano
01.10.2004 01:57:40
kiedyś miałem podobnie! i w BIOSIE przestawiłem wykrywanie dysku twardego z AUTO na USER i to pomoglo! chyba ze informatyk zrobil tak ze zaczął instalować windowsa na partycji D: i podczas formatowania przerwał instalacje– tez tak kiedys miałem– pomoźe tylko format :(
mysz0n
Dodano
30.09.2004 15:53:20
Zaraz, zaraz – jak nie ma skoro napisałeś, źe wchodzisz do tego d:\r Ale niech i tak będzie – moźe z poziomu zarządzania dykami wystarczy przypisać mu literę i raptem okaźe się źe jest?
Rebe
Dodano
30.09.2004 12:18:26
heh tu raczej odzyskani danych nie pomoze bo nawet dysku nie ma w moim komputerze a czemu to nie wiem!
Leszczu
Dodano
30.09.2004 12:09:18
Moźesz się "pobawić" jakimś odzyskiwaczem danych – w archiwum znajdziesz opinie i nazwy.
Jednak to nie zawsze jest skuteczne – wiele zalezy m.in. od rodzaju danych, które "zginęły" oraz przyczyn ich usunięcia.
Rebe
Dodano
30.09.2004 12:00:35
Leszczu
Dodano:
30.09.2004 11:49:40
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1