zniknęla zawartość dysku!
Witam!
mam mzoe nietypowy problem bo była sytuacja ze kompik z xp nei chciał odpalić i przyszedł spec i zrobił wszystko i działał ale potem okazało się ze nie ma dysku D a przed tem był! na d mozna wejsc wpisujac w uruchom d: ale po wejsciu nie ma zadnych danych i nie matego dysku nawet w Moim komuterze!
Co robic?
Nie znalazłem na forum podobnego prblemu!
mam mzoe nietypowy problem bo była sytuacja ze kompik z xp nei chciał odpalić i przyszedł spec i zrobił wszystko i działał ale potem okazało się ze nie ma dysku D a przed tem był! na d mozna wejsc wpisujac w uruchom d: ale po wejsciu nie ma zadnych danych i nie matego dysku nawet w Moim komuterze!
Co robic?
Nie znalazłem na forum podobnego prblemu!
Odpowiedzi: 7
a moze prosciej byloby odpalic jakiegos fdiska i sprawdzic system na d – moze sie okazac ze klient wywalil partycje itp zalozyl nowa , nie sformatowal
sa informatycy i "informatycy"
sa informatycy i "informatycy"
Skad zes wzial ten HPFS ?
No chyba ze chcesz sie pochwalic znajomoscia systemow plikow uzywanych przez inne OSy.
No chyba ze chcesz sie pochwalic znajomoscia systemow plikow uzywanych przez inne OSy.
To źe.. fachowiec przerwał formatowanie czy coś w tym stylu dysk po załadowaniu się systemu i tak powinien się ukazać ale znowu nie koniecznie istnieje prawdopodobieństwo źe pliki na zaginionym dysku to:HPFS czyli nie widoczne nawet z systemu xp polecam skobminuj sobie program
Partition Magic zainstaluj go i odpal wtedy podejrzysz gdzie ci wsiąkł zaginiony dysk i wtedy podejrzyj na jakich plikach on jest ale przeczuwam źe tylko format go uratuje Pozdrawiam :!: :!: :!: :D
Partition Magic zainstaluj go i odpal wtedy podejrzysz gdzie ci wsiąkł zaginiony dysk i wtedy podejrzyj na jakich plikach on jest ale przeczuwam źe tylko format go uratuje Pozdrawiam :!: :!: :!: :D
kiedyś miałem podobnie! i w BIOSIE przestawiłem wykrywanie dysku twardego z AUTO na USER i to pomoglo! chyba ze informatyk zrobil tak ze zaczął instalować windowsa na partycji D: i podczas formatowania przerwał instalacje– tez tak kiedys miałem– pomoźe tylko format :(
Zaraz, zaraz – jak nie ma skoro napisałeś, źe wchodzisz do tego d:\r
Ale niech i tak będzie – moźe z poziomu zarządzania dykami wystarczy przypisać mu literę i raptem okaźe się źe jest?
heh tu raczej odzyskani danych nie pomoze bo nawet dysku nie ma w moim komputerze a czemu to nie wiem!
Moźesz się "pobawić" jakimś odzyskiwaczem danych – w archiwum znajdziesz opinie i nazwy.
Jednak to nie zawsze jest skuteczne – wiele zalezy m.in. od rodzaju danych, które "zginęły" oraz przyczyn ich usunięcia.
Jednak to nie zawsze jest skuteczne – wiele zalezy m.in. od rodzaju danych, które "zginęły" oraz przyczyn ich usunięcia.
Strona 1 / 1