Znikanie pliku w system32

Hej!

Kupilem kompa, wrzucilem wina XP, i po 3 tygodniach jak chcialem rano wlaczyc kompa, to mi napisalo ,źe nie moźna uruchomić winXP bo nie ma pliku :windowsSystem32cośtam, i chciałem sformatować, ale nie widział partycji C: i nie dało sie jej sformatowac, więc wymieniono mi hdd na nowy. I po 3 tygndniach od wmiany stało się to samo, jednak tym razem udało się sformatować. Czy to coś moźe z winem czy co.

POZDRO

Odpowiedzi: 12

Bóg zapłać za info Rebe(DZIĘKI) 8)
Anonymous
Dodano
11.03.2004 18:38:20
kontroler – "wtyczka" na płycie do kórej, za pośrednitwem taśmy podpinasz dysk, ew. gniazdo teog dysku.
Przy ząłoźeniu, źe RAM jest sprawny, a sprźest nie jest podkręcony to zostaje dysk lub płyta.
Teoretyczniem oze to być i wina zasilacza, kóry co jakiś czas odwala numery, ale zacznij od zmiany taśmy – o czym juź było, a potem wejścia na stronę producenta dysku i pobrania programów do jeog diagnostyki – znajdziesz coś bo są one powszechnie udostepniane.
Po sprawdzeniu, źe dysk nie zawiera błedów, a i wymiana tasmy nic nie dąła zostanei kwestia płyty, ale ot jeszcze daleka droga.
Rebe
Dodano
11.03.2004 18:17:26
Rebe :D Kontroler, kurcze nie bardzo jarzę, napisz mi jak laikowi9którym jestem) co moźe być zepsute(hdd,ram, płyta główna) i jak się z tym uporałeś, moźę to wina jakiegos programu na moim hdd. Np. all palyer test mi coś zamienia w system32,ale nie wiem czy to ma wpływ.

POZDRO
Anonymous
Dodano
11.03.2004 10:01:52
goldmemory trwa do wyłączenia lub znalezienia błedu.
Moźesz ew uzyc – teź do wgrania na dyskietkę tego
programu – http://windows2003.pl/download.aspx?id=109
Test w wersji "szybkiej" trwa poniźej minuty.
Jednak wygląda, źe to moźe być kwestia kontrolera – zobacz jeszcze czy przy uźyciu innej taśmy łaczącej dysk z płytą teź to bedzie. Wiem, źe trzeba by poczekać i pae dni – tak jak poprzednio u Ciebie, ale moze to tylko kwestia luzów na pinach spoodowanych taśmą.
Rebe
Dodano
11.03.2004 07:50:26
Dobra, ale tam nie ma źadnego menu w tym Mtestx86 , tylko tak jak mowie te literki i cyferki są i ciągle coś ładuje, chodzi mi o to czy dobrze to się zgrało na dyskietkę :)
Anonymous
Dodano
11.03.2004 00:14:11
Nie cykaj chlopie – to tylko sprawdza RAM. Dysku Ci nie sformatuje. Wyluzuj 8)
brtx
Dodano
10.03.2004 23:00:10
Kurcze, dałem w tym Mtestx86 install , zeby na dyskietke i potem uruchomiłem kompa z tego dysku i na ekranie pojawiły się jakies cyferki i ciagle ładowało coś z dyskietki!! Się wytraszyłem i dałem reset(wczęśniej jak zainstalowałem to na dyskietke i chciałem zobaczyć czy przegrało jakies pliki na nia to się jej nie dąło otworzyc(pisało dysk niesformatowany, czy chcesz sformatowac)

P.S DO REBE :!: Ile trwa skanowanie tym czeskim programem GOLDMEMORY?? Bo ja doszedłem do (4) trwało to 1,5 godziny :?: Nie wiem czy wystarczy jedno skanowaniue , bo dochodzi do 100% i idzie po 1 nastepnie 2 i do 100% itd.. czy takie jedno 100% to juz cale sprawdzanie?? czy jest ich ileśtam?

POZDRO
Anonymous
Dodano
10.03.2004 22:56:03
Obsluguje sie praktycznie tak samo jak GoldMemory.

Rozpakuj archiwum, wsadz dyskietke do stacji i kliknij install.bat

Pozniej kompa uruchom z dyskietki i postepuj z poleceniami na ekranie ;0
brtx
Dodano
10.03.2004 22:55:23
Ok, ściągnąłem to ,ale czy mam to teź wgrać na dyskietkę czy jak?? Bo w readme jest intallation ale pisze źe tylko dla linuxa. Jak to sie obsługuje?? 8)

POZDRO
Anonymous
Dodano
10.03.2004 22:33:21
Ja polecam MemTestx86 – test standardowy trwa ok 20 min.
http://www.dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=47&id=340
brtx
Dodano
10.03.2004 20:50:42
Rebe! Robilem to.Czy ty teź sprawdzales tą pamięć, bo niby robiłem to sposobem quick, ale po godzinie jeszcze się robiło i przerwale,czy mam tą operację poprowadzić do końca?? Czy przerwać, bo skończyło robić 1 i zaczęło jakby od początrku ale 2(nie wiem co oznacza 1 i 2)???
ILE TO MA TRWAĆ?? POZDRO
Anonymous
Dodano
10.03.2004 17:39:47
Popsuć nie popsujesz, a manual tu:
http://www.goldmemory.cz/manual_en.php

install.bat i wszystko się na dyskietkę przerzuci, a potem z niej start. Tylko oczywiście w BIOS–ie floppy jak opcja startu ustawiona.
Rebe
Dodano
10.03.2004 12:36:57
Anonymous
Dodano:
10.03.2004 11:32:01
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1