ZNIKAJĄCY MANAGER I MSCONFIG! POMOCY!
Od pewnego czasu, zauwaźyłem iź po wciśnięciu klawiszy CTRL+ALT+DEL wyskakuje okno managera systemowego (co jest prawidłowym zdarzeniem) jednak po jakiejś sekundzie, dwódch a czasami nawet mniej niź sekunda znika. I tak mogę sobie naciskać, a ono sie pojawia i znika. Tak jak byłoby ukrywane/zaykane przez jakiś inny program. Najgorsze jest to, źe ten problem dotyczy równieź programu MSCONFIG oraz rejestru systemu! Przetestowałem komputer w poszukiwaniu szpiegów (AD–AWARE 6 PERSONAL) oraz poszukałem wirusów (MC–CAFE sieciowy, MKS–VIR sieciowy oraz Norton Anti VIrus 2003 z dysku, NOD32 z dysku i PC–CILLIN równierz z dysku) Kaźdy z programów nie wykrył źadnego wirusa, czy teź trojana. Proszę o pomoc, tymbardziej źe juź kiedyś wydarzył się taki sam bład. Pomogła tylko reinstalka. Jednak na nią nie mam miejsca narazie nie dysku systemowym (bo mam 2 partycje) a na format nie mogę sobie pozwolić, poniewaź mam pełno niedokończonych projektów (pisanych przezemnie programów). Nie am teź narazie płyt cd, ani nie am zbytnio źyczenia wykonywac formatu, bo niedawno to robiłem. BŁAGAM O POMOC!
PS. sterowniki które leźą sobie na stronie www.centrumxp.pl do drukarki HP DeskJet 710C są nieaktualne i nie pasują do systemu windows xp. Prosił bym załoge centrum xp o zaktualizowanie tych sterowników. Jednak poniewaź wiem iź hp nie wydało sterowników do xp (bo są juz w xp, a szkoda bo nie ma np. podwójnego drukowania) najlepiej, gdyby ekipa centrumxp.pl wyrzuciła zbędny sterownik ze spisu sterowników urządzeń pod windows xp. Nie wprowadzajcie ludzi w błąd.
PS. sterowniki które leźą sobie na stronie www.centrumxp.pl do drukarki HP DeskJet 710C są nieaktualne i nie pasują do systemu windows xp. Prosił bym załoge centrum xp o zaktualizowanie tych sterowników. Jednak poniewaź wiem iź hp nie wydało sterowników do xp (bo są juz w xp, a szkoda bo nie ma np. podwójnego drukowania) najlepiej, gdyby ekipa centrumxp.pl wyrzuciła zbędny sterownik ze spisu sterowników urządzeń pod windows xp. Nie wprowadzajcie ludzi w błąd.
Odpowiedzi: 3
Miałem dokładnie te same objawy i teź mi norton antivirus 2003 nic nie wykrył. Wszedłem na stronę Symantec'a i tam sprawdziłem skanerem on–line i wyszło, źe mam w32.spybot.worm'a w katalogu windows/system32 w 9 plikach w tym w sys32cfg.exe.
Udało mi się go dopiero wywalić jak odpaliłem Norton Antivirus 2004 w trybie awaryjmym Windowsa...
I po tym wszystko przeszło.
Powodzenia!
Udało mi się go dopiero wywalić jak odpaliłem Norton Antivirus 2004 w trybie awaryjmym Windowsa...
I po tym wszystko przeszło.
Powodzenia!
jak ja mialem znikajacego menagera to mialem VIRA i on wylaczal wszystkie skanery jak i menagery po to zebys nie mugl sprawdzic co sie dzieje
Powiem ci ze mialem identycznie, lecz kiedy zaczelo mi sie to dziac wyniknol mi inny problem przez ktory musialem przeinstalowac windowsa XP – po tym wproblem sie rozwiazal a i z menadzerem i panelem msconfig tez juz bylo OK.
Przeinstalowanie systemu nie jest moze najlepszym razwiazaniem wiec moze warto jeszcze poszukac ...
Jak cos znajde to dam znac ...
Przeinstalowanie systemu nie jest moze najlepszym razwiazaniem wiec moze warto jeszcze poszukac ...
Jak cos znajde to dam znac ...
Strona 1 / 1