znikający CD–rom
Panie i Panowie mam problem poniewaź znika mi cd–rom jak włącze kompa :evil: :evil: :evil:
Odpowiedzi: 16
Chyba się pomyliłeś... Moźe slow i faster...? ;)
:D cd rom ma z tylu zworki przestaw je na slow lub master mialem podobny problem :lol: :cry: :wink: :)
wiecie co to dziwne ale cd odźył :)
Zainstalowałem sobie gierke zgrałem na ISO dwie płytki , no fakt ze przy drugiej się zesrał CD i znowu go nie było ale po restarcie znów jest :)
Tak więc którys raz z kolei jest wiec narazie nic nie będe robił z nim............... narazie nie dziękuje wam za pomoc bo moźe się jeszcze sytuacja powtórzyć tfu tfu.......
Takźe narazie jest ok , jakby co to napisze
Pozdrawiam
Zainstalowałem sobie gierke zgrałem na ISO dwie płytki , no fakt ze przy drugiej się zesrał CD i znowu go nie było ale po restarcie znów jest :)
Tak więc którys raz z kolei jest wiec narazie nic nie będe robił z nim............... narazie nie dziękuje wam za pomoc bo moźe się jeszcze sytuacja powtórzyć tfu tfu.......
Pozdrawiam
wiecie co to dziwne ale cd odźył :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Kompa nie spalisz, no chyba ze masz procek na gaz a w kompie grzebiesz z fajka w gebie :wink: .kylson:w Manadzeźe urządzeń teraz nie ma CD
Zrob tak:
wylacz komputer, odepnij zasilanie CD, zalacz komputer niech wstanie system, ponownie wylacz, podepnij zasilanie, popraw tasmy laczace naped z plyta, podociskaj i zalacz.
Jesli nie pomoze:
w menedzerze urzadzen usun naped CD i usun kontrolery IDE (obydwa), wylacz komputer i zalacz a system niech zainstaluje i kontrolery i naped.
Jesli nie pomoze, to pojedziemy dalej :wink: .
Kompa nie spalisz, no chyba ze masz procek na gaz a w kompie grzebiesz z fajka w gebie :wink: .kylson:w Manadzeźe urządzeń teraz nie ma CD
Zrob tak:
wylacz komputer, odepnij zasilanie CD, zalacz komputer niech wstanie system, ponownie wylacz, podepnij zasilanie, popraw tasmy laczace naped z plyta, podociskaj i zalacz.
Jesli nie pomoze:
w menedzerze urzadzen usun naped CD i usun kontrolery IDE (obydwa), wylacz komputer i zalacz a system niech zainstaluje i kontrolery i naped.
Jesli nie pomoze, to pojedziemy dalej :wink: .
witaj Kylson .prubowałeś w panelu sterowania : dodaj sprzęt ?
witaj Kylson .prubowałeś w panelu sterowania : dodaj sprzęt ?
przywracanie systemu robiłem i nic się nie zmieniło a na dodatek to cd nie oddaje mi płyty :evil:
chyba będe musiał spróbować taki jak w napisałeś
EL NINO
Zauwaźyłem ze w Manadzeźe urządzeń teraz nie ma CD
wujo
oj wypluj te słowa............ :lol:
chyba będe musiał spróbować taki jak w napisałeś
EL NINO
tylko źe u mnie to nic nie wiadomo...... jeszcze kompa spale :lol:Albo usun cdromy z menedzera urzadzen i niech system wykryje ponownie, albo przeinstaluj ASPI (http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php ), albo usun wartości Upperfilters i Lowerfilters z klucza
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMcurrentcontrolsetcontrolclass{4d36E965–E325–11CE–BFC1–08002BE10318} i zrestartuj komputer.
Zauwaźyłem ze w Manadzeźe urządzeń teraz nie ma CD
wujo
to wiedz stawiaj na to ze masz tez walnieta plyte glowna
oj wypluj te słowa............ :lol:
kylson:Panie i Panowie mam problem poniewaź znika mi cd–rom jak włącze kompa :evil: :evil: :evil:
wiesz co mialem taki sam problem ale przyzwyczailem sie z tym lecz puzniej okazalo sie ze to plyta glowna 6mc puzniej wogule komputer mi sie nie wlanczal wiec bylem zmuszony kupic nowa plyte
kupilem nowa plyte dalej mam ten sam cdrom i juz tego problemu nie mam
to wiedz stawiaj na to ze masz tez walnieta plyte glowna :lol:
Nie wiem czy da cos przywracanie ale mozesz sprobowac. Natomiast to co podane zostalo w tamtym temacie nie jest az tak skomplikowane. Dasz sobie rade.kylson:teraz juź przeczytałem ale te twoje porady dla kolegi jak na moje umiejętności są zbyt skomplikowane :oops:
Powiedz mi czy przywracanie systemu cos da?
teraz juź przeczytałem ale te twoje porady dla kolegi jak na moje umiejętności są zbyt skomplikowane :oops:
A to ogladales ?
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7765
Jak i inne o takich problemach ?
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7765
Jak i inne o takich problemach ?
EL NINO:kylson,
tu nie bija gdy pisze sie jakies szczegoly na temat problemu, oraz co do tej pory robiles, itd .
więcej szczegułów więc dobrze
Gdy włanczam kompa wszystko chodzi ok system się uruchamia ,cd–rom działa bo wysuwa się klapka.
Ok jesteśmy w systemie czyli winXP Profesi.........
Pierwsze co robie to sprawdzam czy komputer widzi cd.
Więc klikam na mój komputer a tam raz jest cd–rom a raz nie ma.Więc gdy nie widać cd resetuje kompa po czym cd jest i co się dzieje wkładam płytke Max Payne 2 instaluje I płyte ............. leci leci dobra później woła drugą wybieram lokalizacje cd czyli F: ok i bubel wyskakuje mi jakiś komunikat... źe nie posiadam cd–rom'u więc sprawdzam mój komputer a tam widać wszystkie dyski tylko nie cd :evil:
Co więcej moge powiedziec to to źe cd to Sony z DVD dokładnie to nawet nie wiem
EL NINO:kylson,
tu nie bija gdy pisze sie jakies szczegoly na temat problemu, oraz co do tej pory robiles, itd .
więcej szczegułów więc dobrze
Gdy włanczam kompa wszystko chodzi ok system się uruchamia ,cd–rom działa bo wysuwa się klapka.
Ok jesteśmy w systemie czyli winXP Profesi.........
Pierwsze co robie to sprawdzam czy komputer widzi cd.
Więc klikam na mój komputer a tam raz jest cd–rom a raz nie ma.Więc gdy nie widać cd resetuje kompa po czym cd jest i co się dzieje wkładam płytke Max Payne 2 instaluje I płyte ............. leci leci dobra później woła drugą wybieram lokalizacje cd czyli F: ok i bubel wyskakuje mi jakiś komunikat... źe nie posiadam cd–rom'u więc sprawdzam mój komputer a tam widać wszystkie dyski tylko nie cd :evil:
Co więcej moge powiedziec to to źe cd to Sony z DVD dokładnie to nawet nie wiem
A jak komputer jest wylaczony to CD jest ? :shock: To moze Ci go cos wsysło :mrgreen: .
kylson,
tu nie bija gdy pisze sie jakies szczegoly na temat problemu, oraz co do tej pory robiles, itd :wink: .
kylson,
tu nie bija gdy pisze sie jakies szczegoly na temat problemu, oraz co do tej pory robiles, itd :wink: .
Strona 1 / 1