Znikajace programy

Witam

Nie jestem pewien czy pisze we wlasciwym watku forum, ale moj problem dotyczy ogolnie calego systemu. Po pierwsze system jest oryginalny (Win XP HE SP2) a caly komputer jest nowy (wczoraj odebrany ze sklepu). No i juz sa problemy. Ogolna niestabilnosc windowsa to normalne, bo zresetowal sie z blue screenem juz kilka razy od wczoraj, ale nie o to teraz chodzi. A chodzi o znikajace programy. I nie dotyczy to jakiegos konkretnego, bo zauwazylem to na Maxtonie, Excelu, Nero i kilku innych. Po prostu podczas pracy nagle i bez zadnego ostrzezenia program sie zamyka. Znika i trzeba go na nowo uruchomic. Oczywiscie wszystkie niezapisane informacje ida w diably. Nigdy w zyciu nie spotkalem sie z czyms takim, a z komputerami mam juz dlugo do czynienia. Probowalem wyeliminowac problem przez wylaczanie programow dzialajacych w tle (Panda AV Platinium, systemowy firewall, oprogramowanie do ATI itd.) Nic jednak nie pomoglo. Na takim komputerze nie da sie normalnie pracowac i nie mam juz pomyslu co z tym zrobic. Jesli ktos zna jakies mozliwosci lub zetknal sie z tym problemem bardzo prosze o pomoc.
Konfiguracja: Sempron 2600+, 1GB RAM, Radeon 9600 Pro, plyta Asus A7V600 X–SATA, dysk Maxtor 200GB, LiteOn SOHW–1653S.

Odpowiedzi: 2

Skoro napisałeś
.... z komputerami mam juz dlugo do czynienia....
to moźe powinieneś nauczyć się w tym czasie większa wagę przywiązywać do informacji , kóre system przekazuje, bo
Ogolna niestabilnosc windowsa to normalne...
takie stwierdzenie nie polega na prawdzie.
To Ty prezentując swój stosunek do tego co system podaje w taki sposób
...zresetowal sie z blue screenem juz kilka razy od wczoraj, ale nie o to teraz chodzi..
uznajesz, źe naleźy zajmować się skutkiem, a nie przyczyną.
Przecieź z opisu widać, źe coś zostało skopane – nie podejmuję isę stwierdzić czy po stronie składacza, czy osoby instalującej system ( dobór wadliwego sprzętu, błąd w konfiguracji ).
Systme wypisuje od Ciebie "listy", a Ty je ignorujesz.
Przypuszczam, źe nikt nie będzie w stanie podać Ci źadnej relanie pomocnej rady na zasadzie innej niź chybił–trafił.
Zacznij od błędów – numery,nazwy, pliki wskazane przez komunikat. To samo sprawdź w logach i w ten sposób dojdziesz do wniosków czy wina lezy po stronie hardware'u – w tym i zasilacza i zasilania, o kórych nie wspomnialeś przy opisie konfiguracji, czy systemu lub programow z nim niezgodnych.
Rebe
Dodano
24.12.2004 14:15:58
Podgląd zdarzeń jakie błędy,jaki komunikat wyświetla po zawieszeniu.

Serwis niech robią.

Zasilacz.
Pamięć
Szkodniki.
Dysk.

Sprawdz po naprawie na miejscu czy wszystko chodzi jak naleźy.
JNJN
Dodano
24.12.2004 13:13:55
Huma22
Dodano:
24.12.2004 13:05:44
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1