znikajace GIGABAJTY
instalowalem xp na win 98 se poczym konwertowalem system z FAT 32 na NTFS hmm niewiedziec czemu zniknau mi calutenki GIGABAJt z dysku...
otoz we wlasciwosciach informuje mnie system ze partycja ma 5GB zajete jest 4GB a jak pozaznaczam wszystkie (nawet uykryte i systemowe ) pliki to zajmuja one 3 GB gdzie jest ten jeden GB i jak go odzyskac???
otoz we wlasciwosciach informuje mnie system ze partycja ma 5GB zajete jest 4GB a jak pozaznaczam wszystkie (nawet uykryte i systemowe ) pliki to zajmuja one 3 GB gdzie jest ten jeden GB i jak go odzyskac???
Odpowiedzi: 14
heh pewnie w folderze od poczty trzymala muze albo cos :P
sami widzicie przecie, źe wcześniej logowała się bezpośrednio. jeśli miała powiedzmy konto na o2, którego uźywała przez długi–długi–długi czas i dostała propoycje/nakaz/cokolwiek uźywania programu pocztowego,to kilka lat uzywania poczty zejszło na dysk. proste.
C:Documents and Settings"uzytkownik 1"Dane aplikacjiThe Bat!"poczta siostry" – 629 MB
Hmmm..czy nieza duźo tej poczty :roll:
Zobaczymy za kilka dni. Jednak mysle ze to moze byc to bo 2 dni temu zaproponowalem jej zeby zaczela korzystac z programu pocztowego. Wczesniej logowala sie przez WWW.
Tylko to nijak się ma do tego Twego wcześniejszego szukania, bo przecieź nie ściągnęła tych 700MB poprzez pocztę w ciągu kilku dni – chyba, źe aź tak zdolna jest.
:D :D :D
Jak zwykle w takim przypadku zaczalem przegladac poszczegolne katalogi i znalazlem cos takiego:
C:Documents and Settings"uzytkownik 1"Dane aplikacjiThe Bat!"poczta siostry" – 629 MB :shock:
:lol: :oops: :roll:
Jak zwykle w takim przypadku zaczalem przegladac poszczegolne katalogi i znalazlem cos takiego:
C:Documents and Settings"uzytkownik 1"Dane aplikacjiThe Bat!"poczta siostry" – 629 MB :shock:
:lol: :oops: :roll:
Bandy:
EDIT:
ok juz wiem w czym problem :wink:
Jest dobrym obyczajem, źe w takich sytuacjach podaje się znalezione rozwiązanie.
Od pewnego czasu mam problem ze znikajacymi MB. Probowalem wszystkiego – niestety bezskutecznie. Na poczatku usunalem zbedne programy. Zyskalem 500MB. W tej chwili system jest odchudzony do minimum wiec nie w tym rzecz. Nie minelo kilka dni problem zaczal sie powtarzac. Z 700MB (po usunieciu prog) ponownie mialem ponizej 200. Przeszukalem Wasze forum i znalazlem (przynajmniej tak mi sie wydawalo). Wylaczylem mase opcji: hibernacja, przywracanie systemu, itd. Znowu zyskalem sporo miejsca na dysku (okolo 800MB). Wczoraj wieczorem wolne miejsce spadlo ponizej 200MB i nie mam juz pomyslu co z tym zrobic :( . Calkowity rozmiar partycji na ktorej jest XP – 2,95 GB. System plikow NTFS. Posiadam antywira i firewalla. Aaa i jeszcze jedno uzywam 4diskclean wiec temp i inne temu podobne katalogi sa puste (ale to daje jedynie 50–60 MB wolnego miejsca i szybko problem wraca)
EDIT:
EDIT:
Szukałem i znalazłem ...wszystko jest tu http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=11092
Witam mam podobny problem ..na partycji 15 gb pkazuje mi źe zajęte jest 14 a po zaznaczeniu wszystkich plików okazuje się ze jest 10 giga czyli 4 giga gdzieś zniknęło ..dodam źe nie mam powłączanuch zadnych wyzej opisywanych opcji..
Wywal teź "Samouczek Windows XP".Zzyskasz ponad 20MB.
Gdzie znikające GB?Pytanie podstawowe,na które szerokie odpowiedzi są np.w Chipie.
Pozdrawiam 8)
Gdzie znikające GB?Pytanie podstawowe,na które szerokie odpowiedzi są np.w Chipie.
Pozdrawiam 8)
ludziska nauczcie się pisać rzeczowo i dokładnie bo jak czytam tego posta to mnie.... :oops:
ten jeden giga to moźe być właśnie miejsce zajęte przez przywracanie systemu, hibernacje i takie tam...nigdy tego nie znajdziesz, tak ma być...wyłącz sobie np. całkowicie przywracanie systemu plus hibernację i zobacz wtedy ile jest zajęte...
konrad_vme twoja odpowiedź nie jest prosta, jest niestety zła... :wink:
ten jeden giga to moźe być właśnie miejsce zajęte przez przywracanie systemu, hibernacje i takie tam...nigdy tego nie znajdziesz, tak ma być...wyłącz sobie np. całkowicie przywracanie systemu plus hibernację i zobacz wtedy ile jest zajęte...
ludziska nauczcie się pisać rzeczowo i dokładnie bo jak czytam tego posta to mnie.... :oops:
Odpowiedź jest prosta: przywracanie systemu albo Norton System Protection (jeźeli masz Norton Utilities) :)
Strona 1 / 1