Znikające dyski
Mam problem. Z okna Mój Komputer zniknęły wszystkie dyski. Fizycznie oczywiście są ale nie widać ani ich oznaczeń ani zawartości. Dotyczy to zarówno twardzieli CD DVD i floppy. Ma ktoś jakis pomysł co to za G....
Z góry dzięki za wszelką opmoc
Ijon
Z góry dzięki za wszelką opmoc
Ijon
Odpowiedzi: 12
Pawek, Ty jestes poza wszelkimi podejrzeniami :P :wink: .Pawek:Ja uzywam jednocześne DWÓCH TWEAKERÓW i nigdy miałem z nimi problemów.
EL NINO:Niejedno juz widzialem na forach, ale powiedzmy 75% podobnych problemow ma miejsce po uzyciu roznistych tweakerow. Niby toto przydatne, ale trzeba wiedziec co "nacisnac" a poza tym wiekszosc albo wszystko mozna zrobic recznie w rejestrze. Przynajmniej czlowiek wie czego i gdzie szukac w razie klopotow.
Trzeba byc po prostu ostroznym. Ja uzywam jednocześne DWÓCH TWEAKERÓW i nigdy miałem z nimi problemów.
Niejedno juz widzialem na forach, ale powiedzmy 75% podobnych problemow ma miejsce po uzyciu roznistych tweakerow. Niby toto przydatne, ale trzeba wiedziec co "nacisnac" a poza tym wiekszosc albo wszystko mozna zrobic recznie w rejestrze. Przynajmniej czlowiek wie czego i gdzie szukac w razie klopotow.
Jak się okazało cała afera to wynik zainstalowania na tym kompie tweakera –xp pro. To jest komp 9–letniej córki która chciała zmienić sobie wygląd desktopu. Widocznie zaznaczyła opcje "ukryj dyski" poniewaź się jej to schrzaniło więc odinstalowała tweakera i zgłosiła problem u domowego admina (hmm niby ja) twierdząc oczywiście źe nic nie robiła poza zwykłymi czynnościami. Dopiero przeglądając punkty powrotu znalazłem ślad po tym programie. No i przywróciłem obraz dysków tam gdzie trzeba. Teraz mamy deal źe jak coś sie sp–li to dostaje pełny raport co było robione co zaoszczędzi mi kupę czasu.
Jeszcze raz dzięki
Ijon
Jeszcze raz dzięki
Ijon
No problem.
A juz tak na spokojnie – sam pracujesz na kompie czy tez ktos Ci grzebie i mogl to przestawic ? Czy tez moze "bawiles" sie jakims tweakerem ?
A juz tak na spokojnie – sam pracujesz na kompie czy tez ktos Ci grzebie i mogl to przestawic ? Czy tez moze "bawiles" sie jakims tweakerem ?
No i po sprawie! Dziękuję za pomoc. Wprawdzie zrobiłem to troszkę naookoło bo po prostu znalazłem punk przywracania systemu z przed kilku dni przed "zniknięciem" dysków. Ale sprawdziłem zaleconą metodę i działa.
Jeszcze raz dzięki EL NINO
Ijon
Jeszcze raz dzięki EL NINO
Ijon
Nie chce mi sie szukac, bo nawet jest mozliwym, ze podawalem to na innym forum :wink: .
Wejdz do rejestru, odszukaj klucz:
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer
i sprawdz czy masz wpis "NoDrives". Jesli tak, to jego wartosc zmien na 0 (zero), a jesli nie, to dopisz tem wpis i przypisz mu ta wartosc – moze pomoze.
Wejdz do rejestru, odszukaj klucz:
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer
i sprawdz czy masz wpis "NoDrives". Jesli tak, to jego wartosc zmien na 0 (zero), a jesli nie, to dopisz tem wpis i przypisz mu ta wartosc – moze pomoze.
Sorry za kłopot ale nie mogę znaleźć Twego postu. Czy mógłbyś podać tytuł wątku?
Ijon
Ijon
Dopiero ze dwa dni temu ktos pytal jak ukryc dyski. Nie byl to brat, siostra ? :wink:
Poszukaj tego posta – podawalem co zrobic zeby ukryc. Moze odwrocenie zmiany w rejestrze pomoze.
Poszukaj tego posta – podawalem co zrobic zeby ukryc. Moze odwrocenie zmiany w rejestrze pomoze.
A moze masz kogos w domu? I zrobil ci kawal , he .Sa takie programiki ktore wielkoscia niewieksze od trojana a ikonki moge bezproblemu ukryc , chocby nawet Specjalnie :P
No nie wiem. Nie instalowałem źadnych nowych sterów wszystko jest tak jak było przez ostatnie pół roku wszystko było OK ale wczoraj dyski zniknęłY.
Ijon
Ijon
Kiedyś miałem podobny problem – równieź zniknęły mi wszystki dyski. Pamiętam, źe było to spowodowane niewyjaśnionym dla mnie konfliktem sterowników karty graficznej z innym sterownikiem lub plikiem. Był to sterownik Detonator 52.xx – teraz juź jest wszystko dobrze, ale musiałem dwa razy formatować dysk w ciągu dnia i instalować sterowniki w innej kolejności.
Strona 1 / 1