Znikająca nagrywarka

Witam. Chodzi o nagrywarke chociaź nie o nagrywanie.
Czasem po wlozeniu plytki do napędu wiesza mi sie nagrywarka. Nie mozna jej otworzyć i znika z "mojego komputera" Poza tym komp. dziala normalnie. Jedyny ratunek wtedy to restart. Jaka moźe być tego przyczyna?
THX.

Odpowiedzi: 5

...ale wiesz co jest najciekawsze? Tą samą płytkę raz przyjmuje normalnie a innym razem się wiesza...
Niezbadane sa ścieźki mej nagrywarki... :shock:
skakanek
Dodano
11.11.2002 15:36:42
dzięki :D :D :D [/list]
skakanek
Dodano
11.11.2002 15:19:43
Windows to dziwny system. Coraz bardziej się o tym przekonuje im dłuźej go mam !!! Ja skolei niedawno instalowałam windowsa od nowa i po pierwszym uruchomieniu nie widział CDROMu (mam jeszcze nagrywarkę). W tym momencie w tym CDROMie znajdowała się instalka do xp. No cóź pewnie windows wykrył ją jako nieobsługiwaną prze nią :lol: :lol: :lol:
agi
Dodano
11.11.2002 13:40:07
Przyczyna jest prosta, nagrywarka ma problem z odczytaniem płytki, wtedy windows ją wywala, u mnie dzieje się tak z cdromem jak włoźę nieobsługiwaną przez niego płytę.
Żeby przywrócić nagrywarkę bez restartu musisz wejść do: panel sterowania/system/zakładka sprzęt/menadźer urządzeń teraz klikasz na kontrolery IDE ATA/ATAPI prawym przyciskiem i wybierasz skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu. To powinno odnaleźć nagrywarkę, jak nie to restart.
SLAY3R
Dodano
11.11.2002 11:50:34
Przyczyna jest prosta, nagrywarka ma problem z odczytaniem płytki, wtedy windows ją wywala, u mnie dzieje się tak z cdromem jak włoźę nieobsługiwaną przez niego płytę.
Żeby przywrócić nagrywarkę bez restartu musisz wejść do: panel sterowania/system/zakładka sprzęt/menadźer urządzeń teraz klikasz na kontrolery IDE ATA/ATAPI prawym przyciskiem i wybierasz skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu. To powinno odnaleźć nagrywarkę, jak nie to restart.
SLAY3R
Dodano
11.11.2002 11:50:34
skakanek
Dodano:
11.11.2002 10:28:05
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1