Znikająca nagrywarka
Witam. Chodzi o nagrywarke chociaź nie o nagrywanie.
Czasem po wlozeniu plytki do napędu wiesza mi sie nagrywarka. Nie mozna jej otworzyć i znika z "mojego komputera" Poza tym komp. dziala normalnie. Jedyny ratunek wtedy to restart. Jaka moźe być tego przyczyna?
THX.
Czasem po wlozeniu plytki do napędu wiesza mi sie nagrywarka. Nie mozna jej otworzyć i znika z "mojego komputera" Poza tym komp. dziala normalnie. Jedyny ratunek wtedy to restart. Jaka moźe być tego przyczyna?
THX.
Odpowiedzi: 5
...ale wiesz co jest najciekawsze? Tą samą płytkę raz przyjmuje normalnie a innym razem się wiesza...
Niezbadane sa ścieźki mej nagrywarki... :shock:
Niezbadane sa ścieźki mej nagrywarki... :shock:
dzięki :D :D :D [/list]
Windows to dziwny system. Coraz bardziej się o tym przekonuje im dłuźej go mam !!! Ja skolei niedawno instalowałam windowsa od nowa i po pierwszym uruchomieniu nie widział CDROMu (mam jeszcze nagrywarkę). W tym momencie w tym CDROMie znajdowała się instalka do xp. No cóź pewnie windows wykrył ją jako nieobsługiwaną prze nią :lol: :lol: :lol:
Przyczyna jest prosta, nagrywarka ma problem z odczytaniem płytki, wtedy windows ją wywala, u mnie dzieje się tak z cdromem jak włoźę nieobsługiwaną przez niego płytę.
Żeby przywrócić nagrywarkę bez restartu musisz wejść do: panel sterowania/system/zakładka sprzęt/menadźer urządzeń teraz klikasz na kontrolery IDE ATA/ATAPI prawym przyciskiem i wybierasz skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu. To powinno odnaleźć nagrywarkę, jak nie to restart.
Żeby przywrócić nagrywarkę bez restartu musisz wejść do: panel sterowania/system/zakładka sprzęt/menadźer urządzeń teraz klikasz na kontrolery IDE ATA/ATAPI prawym przyciskiem i wybierasz skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu. To powinno odnaleźć nagrywarkę, jak nie to restart.
Przyczyna jest prosta, nagrywarka ma problem z odczytaniem płytki, wtedy windows ją wywala, u mnie dzieje się tak z cdromem jak włoźę nieobsługiwaną przez niego płytę.
Strona 1 / 1