znika miejsce z dysku.... :/
witam
mam mały problem, znika mi miejsce z dysku, tzn mam xp kilka programów zainstalowanych i nie wiem czemu 2,5 gB zajetego miejsca, a jak sprawdze wlasciwosci folderow na dysku to pokazuje ze zajmuja one 1,5 dodam jeszcze ze system mam na dysku 3 giga, a dane na 40–stce, ale ma bad sectory i sie sypie, czy mozna jakos odzyskac to miejsce? kosz jest ustawiony na zero i wylaczone jest przywracanie systemu, indeksowania tez brak
prosze o pomoc
dzieki :P
mam mały problem, znika mi miejsce z dysku, tzn mam xp kilka programów zainstalowanych i nie wiem czemu 2,5 gB zajetego miejsca, a jak sprawdze wlasciwosci folderow na dysku to pokazuje ze zajmuja one 1,5 dodam jeszcze ze system mam na dysku 3 giga, a dane na 40–stce, ale ma bad sectory i sie sypie, czy mozna jakos odzyskac to miejsce? kosz jest ustawiony na zero i wylaczone jest przywracanie systemu, indeksowania tez brak
prosze o pomoc
dzieki :P
Odpowiedzi: 9
wielkie dzieki za pomoc
hoho ale mam teraz miejsca :)
hoho ale mam teraz miejsca :)
sprawdź czy masz wyłączoną Hibernacje (Panel Sterowania –> Opcje zasilania)
raczej nie.
moźesz jeszcze usunąć wszystkie pliki z katalogu
C:\WINDOWS\System32\dllcache
moźesz jeszcze usunąć wszystkie pliki z katalogu
C:\WINDOWS\System32\dllcache
dzieki poskutkowalo
jednak jeszcze mi brakuje miejsca, pewnie nie da rady uzyc w jakis sposob innego fizycznego dysku zeby tu bylo jescze miejsce na instalowanie...?
jednak jeszcze mi brakuje miejsca, pewnie nie da rady uzyc w jakis sposob innego fizycznego dysku zeby tu bylo jescze miejsce na instalowanie...?
klikasz tam na dysk C: (bo to jest chyba twój systemowy) i ustawiasz brak pliku stronicowania. Potem klikasz na np. D: i ustawiasz rozmiar niestandardowy i wpisujesz tyle ile było przedtem na dysku C: w rozmiarze początkowym i maksymalnym
dobrze ale czy mam go wogole usunac tzn ustawic bez pliku stronnicowania czy tylko zmniejszyc jego wielkosc? czy moge po prostu go przeniesc na inny dysk?
jest to swap. Moźesz go przenieść na inną (większą) partycję:
prawy przycisk myszy na ikonce mój komputer –> właściwości –> zaawansowane –> ustawienia wydajności –> zaawansowane –> przycisk zmień
prawy przycisk myszy na ikonce mój komputer –> właściwości –> zaawansowane –> ustawienia wydajności –> zaawansowane –> przycisk zmień
wiec zrobil wlasnie tak
i jest jeden plik o nazwie pagefile pol giga
czy moge cos z nim zrobic?
i jest jeden plik o nazwie pagefile pol giga
czy moge cos z nim zrobic?
jak zwykle zacznę od przywracania systemu.
Przy tak małej partycji systemowej zastanawiałbym się nad jego całkowitym wyłączeniem.
Aby zobaczyć wszystkie pliki:
panel sterowania –> opcje folderów –> widom
zaznaczasz pokaź pliki ukryte
odznaczasz ukryj chronione pliki systemu...
Teraz moźesz sprawdzić rozmiar wszystkich plików na dysku
Przy tak małej partycji systemowej zastanawiałbym się nad jego całkowitym wyłączeniem.
Aby zobaczyć wszystkie pliki:
panel sterowania –> opcje folderów –> widom
zaznaczasz pokaź pliki ukryte
odznaczasz ukryj chronione pliki systemu...
Teraz moźesz sprawdzić rozmiar wszystkich plików na dysku
Strona 1 / 1