znów formuła...

...ale ( mam nadzieje) banalne pytanie. Mam napisany kalkulator w excelu, a nie uźywam go do liczenia od 4 lat ( studiowałem fizykę i by nas zabili jakbym liczył odchylenie w excelu :D 8) ) i nie wiem co oznacza jeśli mam takie coś:
+E14–C14
, wiadomo SUMA...tylko czy ma znaczenie ten plus przed nią, bo nie wiem jakim jezykiem posługuje się excel i nie wiem co to będzie jak będe chciał wsadzić do C++ np albo PHP.
Będę wdzięczny za wyjaśnienie mi sensu stricte tego "plusa"

Pozdrawiam i Dzięki

Odpowiedzi: 3

Nie naleźy tego traktować jako błąd. Często pisząc proste formuły zamiast szukać znaku = poza klawiaturą numeryczną łatwiej i szybciej jest nacisnąć znak +.
Znak plus jest automatycznie usuwany gdy po nim następuje liczba, gdy odwołanie do komórki, pozostaje (trochę się zagalopowałem poprzednio).
Tak czy tak nie zmienia to wyniku formuły, przynajmniej ja się z czymś takim nie spotkałem.
Trebor
Dodano
20.08.2005 19:07:43
DZIĘKI .....usuwałem go recznie aby sprawdzić czy coś się zmieni i nic się nie działo :D Ale to dobrze, źe mi ktoś odpowiedział :D bo wolałem mieć pewność...tylko dlaczego to w najnowszym excelu jest skoro to błąd ze starszej wersji :wink: :D

DZIĘKI
chitan
Dodano
20.08.2005 17:53:41
Hej!!
Jeśli ten plus jest wpisany zaraz za znakiem =, to nie ma on źadnego znaczenia. W Excelu 2003 jest usuwany. Jeśli formułę zaczynasz pisać od plusa to jest zamieniany automatycznie na znak =. W starszych wersjach pozostawał zapis =+......
Pozdrawiam
Trebor
Dodano
20.08.2005 15:36:23
chitan
Dodano:
20.08.2005 04:35:57
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1