znów formuła...
...ale ( mam nadzieje) banalne pytanie. Mam napisany kalkulator w excelu, a nie uźywam go do liczenia od 4 lat ( studiowałem fizykę i by nas zabili jakbym liczył odchylenie w excelu :D 8) ) i nie wiem co oznacza jeśli mam takie coś:
Będę wdzięczny za wyjaśnienie mi sensu stricte tego "plusa"
Pozdrawiam i Dzięki
, wiadomo SUMA...tylko czy ma znaczenie ten plus przed nią, bo nie wiem jakim jezykiem posługuje się excel i nie wiem co to będzie jak będe chciał wsadzić do C++ np albo PHP.+E14–C14
Będę wdzięczny za wyjaśnienie mi sensu stricte tego "plusa"
Pozdrawiam i Dzięki
Odpowiedzi: 3
Nie naleźy tego traktować jako błąd. Często pisząc proste formuły zamiast szukać znaku = poza klawiaturą numeryczną łatwiej i szybciej jest nacisnąć znak +.
Znak plus jest automatycznie usuwany gdy po nim następuje liczba, gdy odwołanie do komórki, pozostaje (trochę się zagalopowałem poprzednio).
Tak czy tak nie zmienia to wyniku formuły, przynajmniej ja się z czymś takim nie spotkałem.
Znak plus jest automatycznie usuwany gdy po nim następuje liczba, gdy odwołanie do komórki, pozostaje (trochę się zagalopowałem poprzednio).
Tak czy tak nie zmienia to wyniku formuły, przynajmniej ja się z czymś takim nie spotkałem.
DZIĘKI .....usuwałem go recznie aby sprawdzić czy coś się zmieni i nic się nie działo :D Ale to dobrze, źe mi ktoś odpowiedział :D bo wolałem mieć pewność...tylko dlaczego to w najnowszym excelu jest skoro to błąd ze starszej wersji :wink: :D
DZIĘKI
DZIĘKI
Hej!!
Jeśli ten plus jest wpisany zaraz za znakiem =, to nie ma on źadnego znaczenia. W Excelu 2003 jest usuwany. Jeśli formułę zaczynasz pisać od plusa to jest zamieniany automatycznie na znak =. W starszych wersjach pozostawał zapis =+......
Pozdrawiam
Jeśli ten plus jest wpisany zaraz za znakiem =, to nie ma on źadnego znaczenia. W Excelu 2003 jest usuwany. Jeśli formułę zaczynasz pisać od plusa to jest zamieniany automatycznie na znak =. W starszych wersjach pozostawał zapis =+......
Pozdrawiam
Strona 1 / 1