Zminimalizowywanie gier i programów......
Mam pytanie, które powtarza się bardzo często. Dotyczy ono automatycznej minimalizaji gier i programów zaraz po odpaleniu pliku wykonywalnego. Gra wraca do paska zadań i nie chce się zmaksymilizować. Dopiero po intensywnym przyciskaniu klawisza od myszki gra uruchamia się normalnie. Co ciekawe w narzędziach diagnostycznych DirectaX jest to samo. Po odpaleniu testu następuje komunikat o anulowaniu przez uźytkownika. Dopiero po intensywnym naciskaniu myszki test uruchamia się normalnie.
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
Odpowiedzi: 20
A moźe miałeś instalowana klawiaturę albo myszkę? Mi klawiatura wszystko waliła i gry wracały do paska!
Na forum rozwiązujemy nie tylko problemy związane z systemami Xp ale równiez z tymi wczesniejszymi wersjami Windowsa :D
W ostatni weekend wrocilem do Win98 i moje ukochane gry znowu szaleja jak trzeba :D . Teraz chyba sie wypisze z tego forum... :roll: :lol:
Wiecie co panowie... Zrezygnowałem juź z Xp–eka. Nie wytrzymałem juź psychicznie. Miesiące poszukiwań upgardów... "Jeźdźę" teraz na 98 second edition i wszystko śmiga jak naleźy. Żadnych błędów i niekontrolowanych minimalizacji. Znajomy kupił kompa i zainstalował sobie XP, ale historia lubi się powtarzać. Żeby zagrać w Diablo 2 przez miesiąc szukał upgrada, który mógłby mu pomóc i znalazł.
Jednak inne gry dalej robią to samo. Postanowił wreszcie zrobić to samo co ja.
Jeźeli ktoś ma upgrada, który w 100% sprawdza się (prawie we wszystkich grach niech pisze).
Jednak inne gry dalej robią to samo. Postanowił wreszcie zrobić to samo co ja.
Jeźeli ktoś ma upgrada, który w 100% sprawdza się (prawie we wszystkich grach niech pisze).
Zladowalem SP1 i nie pomoglo :(
Sprawdzilem dodatkowe wlasciwosci dla karty graficznej/ustawienia Direct3D – zmienilem Mipmapowanie z NAJWYZSZEJ WYDAJNOSCI na NALEPSZA JAKOSC OBRAZU – problem zniknal, ale tylko w jednej gierce (Operatin Flashpoint) w War Craft3 nadal problem istnieje. Po przywroceniu tego ustawienia nie bylo zadnej zmiany tzn. OFP dziala ok WC3 nie :(.
A Shogun Total War nadal nie uruchamia sie w ogóle.
Sam juz nie wiem co jest grane.
Sprawdzilem dodatkowe wlasciwosci dla karty graficznej/ustawienia Direct3D – zmienilem Mipmapowanie z NAJWYZSZEJ WYDAJNOSCI na NALEPSZA JAKOSC OBRAZU – problem zniknal, ale tylko w jednej gierce (Operatin Flashpoint) w War Craft3 nadal problem istnieje. Po przywroceniu tego ustawienia nie bylo zadnej zmiany tzn. OFP dziala ok WC3 nie :(.
Zladowalem SP1 i nie pomoglo :(
To ja juz nie wiem co jest przyczyną jak nawet reinstalka nie pomaga !!.Tez mi sie to przytrafiło ale po ponownym uruchomieniu kompa problem zniknoł
Zmieniłem, ale niestety teź nie ma efektu. Ten sam objaw. :(
Nawet na podstawowych sterownikach XP jest to samo.
Hmmm... nie zaleźy od sterownika karty.
A zmień sterowniki na 28.32
Mam zainstalowany system po raz drugi i problem się powtarza. Nie sądzę więc, źeby reinstalka pomogła, chyba, źe ktoś potwierdzi, źe u niego tak było ;)
Dodam, źe mam GF4Ti4200 płyte Gigabyte 7VRX na KT333 i ściągnięte najnowsze sterowniki z detonatorem 40.xx.
Dark: twoja sztuczka (zmienić ekran we właściwościach zgodności nie pomoga :( )
Powoli tracę cierpliwość (Win98 ?? )
Dodam, źe mam GF4Ti4200 płyte Gigabyte 7VRX na KT333 i ściągnięte najnowsze sterowniki z detonatorem 40.xx.
Dark: twoja sztuczka (zmienić ekran we właściwościach zgodności nie pomoga :( )
Powoli tracę cierpliwość (Win98 ?? )
Szkoda ze mi sie to nie przytafiło juz ja bym go inaczej potraktował :D
Ja bym zaczął od preinstalki, format c: z nową instalacją to ostateczność :roll:
Zrobcie dokladnie to co powiedzial machu "Format C i reinstall windows"
Mam ten sam problem z grami! Minimalizują mi się do paska.
Czy reinstalacja napewno pomaga? Sprawdził to ktoś?
Czy reinstalacja napewno pomaga? Sprawdził to ktoś?
Format C i reinstall windows
No właśnie ja mam identycznie właczam diablo , a tu nagle gra znajduje sie na pasku :!: :!: :!:
Strona 1 / 1