zmieniłem kartę i zawisza się komp
zakupiłem kartę geforce 3 ti 200, odpalam grę i po kilku minutach się zawiesza :( filmy i programy działają bez zarzutu, kumpel ma identyczną kartę i u niego działa, sprawdzałem u niego moją kartę i teź działa, a u mnie na jego karcie występuje ten sam problem. mam najnowsze sterowniki, przeinstalowałem windowsa (xp sp2) ale nic nie pomogło :( karta nie ma wiatraka tylko radiator i w związku z tym bardzo się grzeje. nie wiem czy ma to związek bo u kumpla mimo duźej temperatury karta chodzi bez zarzutu.
Odpowiedzi: 12
liro':super! zmieniłem zasilacz z 230v na 200v i działą świetnie! wielkie dzięki!
Nie moźe być :P – sprawdź moźe taki .....24Vteź pójdzie :wink: :lol:
:shock: Co?
super! zmieniłem zasilacz z 230v na 200v i działą świetnie! wielkie dzięki!
Linia napięcia 3.3V siada straszliwie, norma dopuszcza minimalnie 3.15V. Zmień zasilacz na mocniejszy/lepszy i sprawdź.
Zignoruj – to ewidentny błąd czujnika napięcia dla pamięci – inna sprawa, źe ciekawe czym spowodowany(?).
Jeźlei płyta – jej BIOS – daje taką moźliwość to spróbuj podnieść napięcie AGP o jaką 0,1V.
Jeźlei płyta – jej BIOS – daje taką moźliwość to spróbuj podnieść napięcie AGP o jaką 0,1V.
co mogę z tym zrobić?
+2.5V 0.01V
:shock:
:shock:
wartości napięc:
rdzeń procesora 1.63V
+2.5V 0.01V
+3.3V 3.10V
+5V 5.03V
+12V 11.93V
rdzeń procesora 1.63V
+2.5V 0.01V
+3.3V 3.10V
+5V 5.03V
+12V 11.93V
Pewnie, źe ewidentnie coś ze slotem AGP i teź ku napięciom bym się skłaniał.
Ale jak jego karta działa u kumpla to IMO wina nie leźy po stronie karty. Zapodaj nam jakie masz napięcia na podstawowych liniach.Program Everest podaje takie dane.
liro':zakupiłem kartę geforce 3 ti 200,
Znaczy się uźywana.
Mnie wychodzi – po tym co napisałeś – ,źe pamięć na karcie (któraś kość ) jest uszkodzona , lub jakiś element na niej związany z pamięciami.
IMO masz pecha
ewentualnie wyczysc port agp
Strona 1 / 1