Zmieniać ECS K7S5A na Abit NF7 ?
Witam. Mam płytę Ecs K7s5A i procesor AMD AthlonXP 2000+. Czy zmiana płyty na Abit NF7 (v2.0) bądź Abit NF7–S poprawi mi wydajność na tyle aby warto było w nią zainwestować? I jaki max procek moźna by później w nią wmontować ? Aha, pomijam tu fakt zintegrowanych na płytach "peryferiów" jak np. FireWire.
Odpowiedzi: 6
Obecnie jest : K7S5A, ATHLONXP2000+, RADEON9550XT, 512 DDRRAM, Dyski 40 i 80 GB. To chyba najwaźniejsze. no i XP Pro.Budźet ? Pomiędzy 300 a 500 zeta.
podaj jaki teraz masz dokladnie sprzet, i sie wymysli, no i jaki buzdet, 250zl?
No niestety nie mam takowego źródełka :–( No dobrze, ale w takim razie na co mam dozbierać :?:
przepasci w wydajnosci nie bedzie jesli zakupisz Abita, ale fakt faktem ze na abicie daloby sie tego twojego athlona wykrecic co nieco. ale czy warto? nie lepiej sobie pozbierac na 'kiedys'. chyba ze masz dostep do jakiegos taniego zrodla
Dzięki za podpowiedź. Zrozumiałem aluzję :D
1. Tak
2. Kaźdy produkowany obecnie – supports the latest AMD Athlon XP processors with 200/266/333/400 FSB, (400 FSB support in version 2.0 only) – to wycinek informacji dla –S z pierwszego linku w googlach.
Żeby nie bło, źe nie potrafię się wyszukiwarką posłuźyc.
2. Kaźdy produkowany obecnie – supports the latest AMD Athlon XP processors with 200/266/333/400 FSB, (400 FSB support in version 2.0 only) – to wycinek informacji dla –S z pierwszego linku w googlach.
Żeby nie bło, źe nie potrafię się wyszukiwarką posłuźyc.
Strona 1 / 1