Zmiana Win 98 na WinXP
Hej!
Mam 3 partycje, jedną chce sformatować i zainstalować na niej win Xp, wiem źe instalator zmienia system plików na ntfs, więc mam pytanie czy zmieni on system plików tylko na tej partycji na której chce zainstalować winxp ? czy dane na moich innych partycjach zostaną nienaruszone ?
Mam 3 partycje, jedną chce sformatować i zainstalować na niej win Xp, wiem źe instalator zmienia system plików na ntfs, więc mam pytanie czy zmieni on system plików tylko na tej partycji na której chce zainstalować winxp ? czy dane na moich innych partycjach zostaną nienaruszone ?
Odpowiedzi: 3
Roman22:Hej!
Tylko gdy ta partycja ma mieć więcejn iź 32GB – w wypadku mniejszych zostanieswz zapytany o to jaki sysem plików wybierasz.
Instalator formatuje na NTFS i na FAT32, jak kazesz mu formatowac spyta sie ciebie ktory system plików chcesz :) Instalator operuje na jednej partycji tzn. ze reszta partycji zostanie prawi nienaruszona, xp na partycjach utworzy systemowe i ukryte katalogi System Volume Information gdzie gromadzone sa pliki usługi odzyskiwania systemu, ta usługe mozesz wyłaczyc badz skonfigurowac, wiec miejsca nie bedzie zabierac, no i oczywiscie kosz bedzie :D :D . Poza tym mozesz byc spokojny o reszte dane zostana nienaruszone ;)
witam
Instalator zmienia system plików tylko na partycji na której instalujesz system pozostale partycje zostana nie naruszone. Pozatym instalator win xp zezwala na instalacje systemu plików FAT i NTFS czyli masz wybór
pozdrowienia
Instalator zmienia system plików tylko na partycji na której instalujesz system pozostale partycje zostana nie naruszone. Pozatym instalator win xp zezwala na instalacje systemu plików FAT i NTFS czyli masz wybór
pozdrowienia
Strona 1 / 1