Zmiana Win 98 na WinXP

Hej!

Mam 3 partycje, jedną chce sformatować i zainstalować na niej win Xp, wiem źe instalator zmienia system plików na ntfs, więc mam pytanie czy zmieni on system plików tylko na tej partycji na której chce zainstalować winxp ? czy dane na moich innych partycjach zostaną nienaruszone ?

Odpowiedzi: 3

Roman22:
Hej!

Mam 3 partycje, jedną chce sformatować i zainstalować na niej win Xp, wiem źe instalator zmienia system plików na ntfs, więc mam pytanie czy zmieni on system plików tylko na tej partycji na której chce zainstalować winxp ? czy dane na moich innych partycjach zostaną nienaruszone ?

Tylko gdy ta partycja ma mieć więcejn iź 32GB – w wypadku mniejszych zostanieswz zapytany o to jaki sysem plików wybierasz.
Rebe
Dodano
26.08.2004 20:23:32
Instalator formatuje na NTFS i na FAT32, jak kazesz mu formatowac spyta sie ciebie ktory system plików chcesz :) Instalator operuje na jednej partycji tzn. ze reszta partycji zostanie prawi nienaruszona, xp na partycjach utworzy systemowe i ukryte katalogi System Volume Information gdzie gromadzone sa pliki usługi odzyskiwania systemu, ta usługe mozesz wyłaczyc badz skonfigurowac, wiec miejsca nie bedzie zabierac, no i oczywiscie kosz bedzie :D :D . Poza tym mozesz byc spokojny o reszte dane zostana nienaruszone ;)
FBlasteR
Dodano
26.08.2004 17:06:41
witam

Instalator zmienia system plików tylko na partycji na której instalujesz system pozostale partycje zostana nie naruszone. Pozatym instalator win xp zezwala na instalacje systemu plików FAT i NTFS czyli masz wybór
pozdrowienia
marks79
Dodano
26.08.2004 17:01:34
Roman22
Dodano:
26.08.2004 16:51:44
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1