Zmiana uźytkownika

Pracując na wspólnie uźywanym komputerze przydarzyło mi się usunąć konto mojego współuźytkownika... Jak odzyskać dostęp do dokumentów przez niego stworzonych? Są one nadal obecne na twardym dysku, ale próbując otworzyć np. folder "dokumenty" pojawia się komunikat o braku dostępu... Dzięki za pomoc!

Odpowiedzi: 6

Lezio111:
Jak nie ma ntfs to z pod innego sysu. No chyba źe z pod w2k lub NT SP6 :)

Jak by miał inny system plików (FAT) to by nie było tego problem, bo nie ma tam praw dostępu.
Z win NT/2k teź nie odczytałby dokumentów (bez przejęcia plików– równie dobrze moźna to zrobić w XP).
Wynika z tego lezio, źe twój post jest mylący i zaśmieca to forum (tak jak prawie wszystkie inne).
leopold
Dodano
02.12.2002 10:15:51
Jak nie ma ntfs to z pod innego sysu. No chyba źe z pod w2k lub NT SP6 :)
Lezio111
Dodano
02.12.2002 09:32:15
Zawsze moźna spróbować ne?
Ale jeshcze zapomniałem dodać źe moźna zrobić przywracanie systemu.
SLAY3R
Dodano
02.12.2002 01:44:16
EL ZAQRKA:
Chyba jednak wystarczy tak:
Przejęcie folderów –
wlasciwosci –> zabezpieczenia –> zaawansowane –> wlasciciel, zaznaczasz siebie i klikasz na zmien wlasciciela dla...
Powinnienes miec juz dostep dla tego folderu.

Jesli nie masz zakladki "zabezpieczenia", we wlasciwosciach folderow/plikow – klikasz w eksploatorze na Narzedzia –> Opcje folderow –>Widok i odznaczasz "uzyj prostego udostepniania"

Zgadzam się z tym. Zresztą pisałem juź kilkakrotnie o tym na forum.

PS. Wątpię, SLAY3R, czy twój sposób jest skuteczny.
leopold
Dodano
02.12.2002 01:07:45
Chyba jednak wystarczy tak:
Przejęcie folderów –
wlasciwosci –> zabezpieczenia –> zaawansowane –> wlasciciel, zaznaczasz siebie i klikasz na zmien wlasciciela dla...
Powinnienes miec juz dostep dla tego folderu.

Jesli nie masz zakladki "zabezpieczenia", we wlasciwosciach folderow/plikow – klikasz w eksploatorze na Narzedzia –> Opcje folderow –>Widok i odznaczasz "uzyj prostego udostepniania"
EL NINO
Dodano
02.12.2002 00:00:28
Musisz jeszcze raz załoźyć to samo konto, o takiej samej nazwie, z takimi samymi ustawieniami i hasłami.
SLAY3R
Dodano
01.12.2002 23:48:51
bazyl
Dodano:
01.12.2002 23:37:37
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1