zmiana strony

Mam taki problem: wchodze sobie na jakąś stronke w necie i po jakims czasie zmienia mi sie adres na www.sexymagnet.com (nigdy na nic takiego nie wchodziłem).
Przeskanowałem system wszystkimi programami które są w przyklejonym temacie i nic to nie dało. Co mam z tym zrobic?

Znalazłem u siebie na kompie takie pliki, nazwy troche podejrzane xxx: atipcxxx–plik systemowy, br5xxx.gpd, epdq3xxx.gpd moge je usunąć czy lepiej nie?

Odpowiedzi: 5

task – menager zadań i zakładka procesy
run – klucze w rejestrze odpowiedzialne za ładowanie aplikacji/procesów przy starcie systemu
Rebe
Dodano
23.06.2004 13:22:28
Mozesz mi to dokładniej wyjasnic: o co chodzi z tym taskiem i runem?
robert20
Dodano
23.06.2004 13:13:18
Sprawdz procesy w Tasku,
Przeanalizuj klucze Run,
Przeskanuj ponownie aplikacjami antymalware z najnowszymi sygnaturami.
McScr@by
Dodano
22.06.2004 19:07:55
Słuchaj na twoim miejscu bym to usuną. :lol: Chociaź zawsze jest jakieś ryzyko. :D Na mój gust jest to dialer.Jak masz internet stałkę – stałe łacze.To ci ie zagraźa.Ale jak masz podłaczenie przez telefon to masz lipę. :) Wtedy ten dialer zmienia numer przez który się łączysz z netem na 0 700 i płacisz ogromne rachunki. 8) Twój antywirus go nie wykrył bo myśli źe to jest zwykły progeam.Oczywiście moźe to byź takrze trojan ale to mniej prawdopodobne. :P Pewnie się zainstalował dialer i go będziesz mógł wyrzucić w panelu sterowania. :shock: Życzę szczęścia.

NIECH MOC BĘDZIE Z TOBĄ :!: :!: :!:
webster
Dodano
22.06.2004 17:30:34
dwie pozycje wyzej spojrz :evil:
gieras
Dodano
22.06.2004 16:31:18
robert20
Dodano:
22.06.2004 15:56:12
Komentarzy: