zmiana sterowników od płyty głównej

Witam, czy przy zmanianie sterowników od płyty głownej naleźy tylko odinstalowac z sterowniki przez dodaj/usun programy w panelu sterowania czy moźe naleźy odisnatalować kontrolery :?:

Odpowiedzi: 14

Moźe i się nie odwoła... ale śmieci – pliki i wpisy pozostaną.
evil44
Dodano
29.03.2006 02:03:58
evil44:
O co ci chodzi? Ta opcja jest dla tych – co wymieniają płytę główną. Jeśli wymieniasz jakiś sprzęt – to chyba normalne, źe najpierw usuniesz sterowniki starego, a potem dopiero instalujesz nowy sprzęt.

Nigdy tak nie robię. Nie ma takiej potrzeby .
System nie odowoła się do nieistniejącego sprzętu za pomocą siedzących w systemie sterowników, bo nie ma zwyczajnie do czego się odwołać . Brak powiązań z IRQ, DMA , które zostają utracone wraz z usunieciem urządzenia z komputera.
Zwyczajnie znajdzie nowy sprzęt , zainstaluje standardowe stery . Poźniej moźna je uaktualnić , ale deinstalować starych nie ma potrzeby .
Ale jako, źe istnieją róźne szkoły , kaźdy robi jak uwaźa.
Seeker
Dodano
28.03.2006 23:03:29
O co ci chodzi? Ta opcja jest dla tych – co wymieniają płytę główną. Jeśli wymieniasz jakiś sprzęt – to chyba normalne, źe najpierw usuniesz sterowniki starego, a potem dopiero instalujesz nowy sprzęt. Tylko mi nie pisz, źe "a co w wypadku uszkodzonej płyty?". Wydawca sterowników bierze pod uwagę, źe mają pracować one z działającym i sprawnym sprzętem. Tak teź jest w przypadku usuwania starych przez instalator. Wymiana uszkodzonej płyty głównej na nową TO INNA BAJKA.
evil44
Dodano
28.03.2006 22:51:39
O co ci chodzi? Ta opcja jest dla tych – co wymieniają płytę główną. Jeśli wymieniasz jakiś sprzęt – to chyba normalne, źe najpierw usuniesz sterowniki starego, a potem dopiero instalujesz nowy sprzęt. Tylko mi nie pisz, źe "a co w wypadku uszkodzonej płyty?". Wydawca sterowników bierze pod uwagę, źe mają pracować one z działającym i sprawnym sprzętem. Tak teź jest w przypadku usuwania starych przez instalator. Wymiana uszkodzonej płyty głównej na nową TO INNA BAJKA.
evil44
Dodano
28.03.2006 22:51:39
evil44:
Opcja "usuń sterowniki" jest potrzebna w przypadku, gdy wymieniamy płytę główną na inną – a nie chcemy przy tym ponownie stawiać systemu po formacie...

evill44 – jaki cudem po wymianie płyty głównej, po zalogowaniu do interface graficzego Windowsa, system uaktywni sterowniki do nieistniejącej juź płyty głównej i pozwoli na wybranie opcji "usuń sterowniki" ??? IMO chyba tylko jaki Cleaner moźliwe, źe to zrobić moźe.

Poza tym jak się chce mieć cały i sprawny system, to po podmianie płyty gł. nie uruchamia się systemu, dla...własnego dobra. Co się robi by wszystko bez problemów się poinstalowało jest w archiwum w postach.

@Ponczeq – napiszę krótko – moźna , ale nie trzeba czyli wymagane nie zawsze jest.
Seeker
Dodano
28.03.2006 22:37:00
Niom pisze ZE TAK MIALEM CZY TAM NIE MIALEM, bo chcę podwaźyć swoje słowa, źe zaleźnie od płyty głównej jest wymagane wyrzucenie starych i instalacja nowych itd. Tylko to...
Ponczeq
Dodano
28.03.2006 20:51:39
Nie wpadajcie w panikę....

Przy aktualizacji nowych sterowników – zwyczajnie je zainstaluj na stare. Nie ma takiej potrzeby, źeby stare wywalać wcześniej.

Opcja "usuń sterowniki" jest potrzebna w przypadku, gdy wymieniamy płytę główną na inną – a nie chcemy przy tym ponownie stawiać systemu po formacie...
– ale ja i tak zalecam formacik.
evil44
Dodano
28.03.2006 19:27:53
Ponczeq:
Najlepiej po formacie odrazu zainstalowac nowe, bo potem system mozeb yc niestabilny po przeinstalowaniu na nowe...

A na podstawie czego taki sąd? Tylko nie pisz : bo jak tak miałem, bo.....ja tak nie miałem.
Po drugie chyba na kaźdej płytce dodawaniej do Mobo –po automatycznym starcie z niej pokazuje się opcja deinstalacji zainstalowanych sterowników. Po coś ta opcja jest nie uwaźacie?
Seeker
Dodano
28.03.2006 02:02:46
Zalezy od plyty glownej czy trzeba wyrzucac stare. Najlepiej po formacie odrazu zainstalowac nowe, bo potem system mozeb yc niestabilny po przeinstalowaniu na nowe...
Ponczeq
Dodano
27.03.2006 20:47:26
spiderko:
Nie, sterowniki płyty głównej instalujesz na stare sterowniki.

I nie rusza się źadnych innych sterów.
Ucho
Dodano
27.03.2006 20:00:17
zawsze myslałem ze trzeba zrobic reinstalacje
kamaa
Dodano
27.03.2006 18:48:27
Nie, sterowniki płyty głównej instalujesz na stare sterowniki.
spiderko
Dodano
27.03.2006 17:12:17
czyli trzeba odinstalowac wszystkie sterowniki o sprzetu nastepnie ponowna instalacja kazde sprzętu :?:
kamaa
Dodano
27.03.2006 16:52:08
Broń Boźe nie rób deinstalacji sterowników płyty głównej – przynajmniej na mojej płycie skończyło się to rozwaleniem całego systemu. Instaluj nowe na stare.
spiderko
Dodano
26.03.2006 18:28:56
SDM
Dodano:
26.03.2006 16:49:03
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1