Zmiana seriala...???
Jestem świeźym uźytkownikiem ,nie wiem zbyt wiele jeszcze o tym systemie tak więc proszę o pomoc. :) Zainstalowałem WinXP Professional PL ver.corporacyjna (brak kluczyka) z serialem XXXXX–XXXXX–XXXXX–XXXXX–XXXXX.
Mój numer ID produktu to:
......–640–0000356–23967
Wiem źe z takim numerem nie da się zainstalować Service Pack 1.
Kolega instalował teź WinXP z tej samej płytki ale wpisał inny serial XXXXX–XXXXX–XXXXX–XXXXX–XXXXX ,i ma całkiem inny numer ID...i bez problemu zainstalował Service Packa 1.
Mam takie pytania:
1.Czy mam moźliwość zmiany seriala FCKGW–.... ....,jak juź mam zainstalowanego XP–ka na ten 6FDM2–... ... ... ???.Czy muszę odnowa instalować sysytem.???
2.Czy jest moźliwość zmiany z FAT32 na NTFS na dysku systemowym...???Bez utraty sysytemu i danych...???
3.Jak to zrobić...???
4.Mam 4 partycję po 20GB i czy warto zmieniać FAT32 na NTFS na wszystkich czy tylko na systemowym (C)...???
5.Czy wogóle warto zmieniać na NTFS...???
Mój numer ID produktu to:
......–640–0000356–23967
Wiem źe z takim numerem nie da się zainstalować Service Pack 1.
Kolega instalował teź WinXP z tej samej płytki ale wpisał inny serial XXXXX–XXXXX–XXXXX–XXXXX–XXXXX ,i ma całkiem inny numer ID...i bez problemu zainstalował Service Packa 1.
Mam takie pytania:
1.Czy mam moźliwość zmiany seriala FCKGW–.... ....,jak juź mam zainstalowanego XP–ka na ten 6FDM2–... ... ... ???.Czy muszę odnowa instalować sysytem.???
2.Czy jest moźliwość zmiany z FAT32 na NTFS na dysku systemowym...???Bez utraty sysytemu i danych...???
3.Jak to zrobić...???
4.Mam 4 partycję po 20GB i czy warto zmieniać FAT32 na NTFS na wszystkich czy tylko na systemowym (C)...???
5.Czy wogóle warto zmieniać na NTFS...???
Odpowiedzi: 6
brtx:esin : podaj e–mail... :))
Juź masz... :D
esinas@poczta.onet.pl
esin : podaj e–mail... :))
brtx... :D
Czy moźesz zapodać ten programik ,podaj nazwę albo link do niego... :lol:
Z góry dzięki.
Czy moźesz zapodać ten programik ,podaj nazwę albo link do niego... :lol:
Z góry dzięki.
NIe spowalnia system, tylko zmniejsza się prędkość odczytu danych, zarazem zwiększa sięzapotrzebowanie na pamięć bo system musi w niej przechowywać spory dziennik.
ad1. Tak bardzo latwo to zrobic przy pomocy takiego malego programiku :lol:
ad2,3,4,5 :) : NTFS rules, niedawno mailem fat32 (pod linuxem potzrebowalem read/write) i win Xp tak wolno sie wczytywal ze szok, jak ostatnio wrocilem na NTFS znow dostal kopa. Nie wiem skad ta opinia ze NTFS spowalnia system...
ad2,3,4,5 :) : NTFS rules, niedawno mailem fat32 (pod linuxem potzrebowalem read/write) i win Xp tak wolno sie wczytywal ze szok, jak ostatnio wrocilem na NTFS znow dostal kopa. Nie wiem skad ta opinia ze NTFS spowalnia system...
Ad 2. Oczywiście źe jest to moźliwe komenda: convert x: /fs:ntfs (gdzie x to litera dysku)tylko źe konwersja nastąpi po restarcie systemu.
Ad 4. Na systemowej napewno warto (bezpieczeństwo danych) a na reszcie to wedle zapotrzebowania (trza pamiętać źe ntfs trochę spowalnia system).
Ad 4. Na systemowej napewno warto (bezpieczeństwo danych) a na reszcie to wedle zapotrzebowania (trza pamiętać źe ntfs trochę spowalnia system).
Strona 1 / 1