Zmiana ścieźki
Powiedzcie mi jak zmienić ścieźkę instalacyjną z domyślnej (C:/Program Files/) na taką jak ja sobie wybiore (w tym wypadku będzie to D:/Programy/)
Czy to są te klucze ???
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion –>–>–> ProgramFilesDir (i tu chce wpisać wartość D:/Programy )
Czy to są te klucze ???
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion –>–>–> ProgramFilesDir (i tu chce wpisać wartość D:/Programy )
Odpowiedzi: 3
Jedyny kłopot jaki ja miałem po zmianie na pewnien czas tej ścieźki, to fakt, źe przestawał działać Outlook Express. I nawet kopiowanie go do teoretycznie poprawnej nowej ścieźki niewiele pomagało (w sumie to nic). A tak to nie było źadnego problemu... Więc jeśli nie uzywasz OE IMHO nie powinno być problemów (aplikacje, których miejsca instalacji się nie wybiera równieź instalowałem – bezproblemowo).
Rozumiem, źe ręczne wskazanie ścieźki Cię nie interesuje.Jeźeli zmodyfikujesz rejestr to prędzej czy później będziesz miał kłopot.Po prostu są aplikacje ,kóre nie pozwalają się zainstalować na innej partycji jak systemowa/C/i w tej sytuacji opcja wyboru ścieźki jest nie aktywna.Kilka razy ja miałem ten kłopot.Pozdrawiam.
Tak... Rozumujesz prawidłowo...
Strona 1 / 1