Zmiana rozdzielczości
Witam mam taki problem, że podczas zmieny rozdzielczości komputer automatycznie mi się restartuje bez zastosowania tych zmian, wie ktoś może czym to może być spowodowane, a i jeszcze dzisiaj świerzo zainstalowałem system proszę o pomoc...
Odpowiedzi: 1
Wygląda na coś ze sterownikiem grafiki, ale .......... nie podąłeś żadnych informacji.
Na poczatek więc - zaznacz wymuszenie BSOD-a - opis w tematach przyklejonych w dziale XP.
Oczywiściek onfiguracja sprżetowa - z uwzględnieniem mocy i napięć zasilacza też by się zdała, a i wersje uzytanego Systemu oraz sterowników takoż.
Strona 1 / 1
Zrobiłem wszystkko tak jak kazałeś... <br><br>Moja karta graficzna to Radeon 9200 128 mb, ścięty do 64 mb... <br><br>Komunikat błędu STOP:<br><br><BLOCKQUOTE><div>*** STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0xBFA7314D, 0xB21C42EC, 0x00000000)<br><br>*** ati3duag.dll- address BFA7314D base at BFA21000, DateSTamp 3efa0f67</div></BLOCKQUOTE><br>
<DIV>Pobierz i zainstaluj iną wersję sterowników - starszą/nowszą - sam musisz sprawdzić.</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Co ma oznaczać 128 ścięte do 64 to nawet zgadywać nie bede.</DIV>
Nie wiem jak to się stało, ale próbowałem zainstalować sterowniki Crystala 6.5 ze strony ati , odinstalowałem stare ale po ponownym uruchomieniu ciągle mi znajdywał karte radeona podczas instalacji wyskoczył potem błąd , że czegoś wymaga zakończyłem instalacje, wsadziłem płytke od sąsiada z tymi samymy sterownikami co ja mam , zaczeło sięinstalować a po 5 sek. wyskoczyło FInish kliknołem uruchomiłem kompa ponownie i wszystko działa... <br>
Zawsze najpierw odinstaluj stare oprogramowanie i stery karty grafiki,restart kompa i wgrywasz najnowsze stery do karty grafiki, w przypadku stosowania sterów Catalyst z CCC,wcześniej przed instalacją nowego steru należy zainstalować program NET Framework 1.1(chyba że jest zainstalowany to nie ma potrzeby).Jak zawsze przy doborze steru obowiązuje metoda prób i błędów.<br><br>Odinstalowanie sterownika:<br><br><a href="http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9838">Sterownik grafiki</a><br>