Zmiana rozdzielczosci ????
:?: czy mozliwa jest zmiana rozdzielczosci windows z poziomu trybu awaryjnego oraz odswierzania tak by wlaczajac windowsa w trybie normalnym mial ustawienia worowadzone w trybie awaryjnym???
pytam bo raz zmienilem sobie rozdzielczosc ekranu i odswierzanie i nie moglem sie dostac do windowsa bo jak sie ladowal to wylaczal mi sie monitor bo nie mogl wyswietlit rozdzielczosci i odswierzania[/b]
pytam bo raz zmienilem sobie rozdzielczosc ekranu i odswierzanie i nie moglem sie dostac do windowsa bo jak sie ladowal to wylaczal mi sie monitor bo nie mogl wyswietlit rozdzielczosci i odswierzania[/b]
Odpowiedzi: 3
W takim razie spod trybu awaryjnego spróbuj odinstalowac karte garficzną i jeszce raz ją spod trybu normalnego zainstalować. Powinno pomóc
mi chodzi bardziej o zmiane np wartosci odswierzania w trybie awaryjnym ale nie dla samego niego tyko do windowsa normalnie wlaczajacego sie w ktorym ustawilem za duze odswierzanie i monitor sie wylacza
Nie jest moźliwa. W trybie awaryjnym praca jest moźliwa jedynie w rozdzielczości 640x480 i 24 bitach koloru (to nowość w porównaniu do wcześniejszych Windowsów, gdzie obowiązywała mniejsza paleta barw). Jak sprawdzisz ustawienia w trybie normalnym to zobaczysz, źe w nim taki ustawienia są w ogóle niemoźliwe (min. rozdzielczosc to 800x600, przy 16 lub 32 bitowej palecie kolorów).
Poza tym w trybie awaryjnym system korzysta z własnego uproszczonego sterownika VGA, a natomiast w trybie normalnym z normalnego sterownika sprzętowego.
Poza tym w trybie awaryjnym system korzysta z własnego uproszczonego sterownika VGA, a natomiast w trybie normalnym z normalnego sterownika sprzętowego.
Strona 1 / 1