zmiana partycji w win vista

sory szukalem troche na forum ale nic nie znalazlem na ten temat-juz tlumacze:mam dysk o pojemnosci 250Gb na partycji c 20GB ale ostatnio troche malo ie miejsca robi chcialem poprzesowac partycje wzgledem np d gdzie mam okolo 50 ale partition magic 8 nie moge instalnac a chcialbym to zrobic bezinwazyjnie nie chce mi sie kasowac danych ani instalowac systemu od nowa.czy mozna jakims innym programikiem zgodnym z systemem vista poprzesowac partycje (sory jesli ten temat sie powtorzyL)

Odpowiedzi: 3

Kto się tam przejmuje legalnością ;) Liczy się skuteczność a GPared ma pewne wady np czasami źle obsługuje system plików ntfs i podczas uruchamiania programu występuje błąd. Wg mnie to na dzień dzisiejszy nie ma dobrego programu do partycjonowania który jest oparty o Open Source. Tylko komercyjne aplkiacje dają pewność że cała operacja przebiegnie prawidłowo. Ja poprostu zbyt wiele ich testowałem i tylko komercja wchodzi w grę. Takie jest moje zdanie.
AndrewSpec
Dodano
11.06.2007 18:37:55
Z tym Hiren's Boot to nie jest tak do końca legalnie. To zestaw narzędzi w głównej mierze typowo komercyjnych i używanie ich w tej formie delikatnie mówiąc jest mało legalne. przemir, zainteresuj się darmowym GParted, ma wszystko co Ci potrzeba.
Bobi
Dodano
11.06.2007 18:31:01
Polecam Hiren's Boot CD. Jest tam kilka programów patrycjonujących i nie potrzeba ich instalować. Poprostu trzeba uruchomić komputer z tej płyty i wybrać program ;) Bo ze zgodnością programów do partycjonowania pod Vistą bywa różnie. Ja odpaliłem ale z trudami program Paragon Partition Manager 8 ale najbezpieczniej jest skorzystać z Hiren's Boot CD. Tyle.
AndrewSpec
Dodano
11.06.2007 17:58:56
przemir
Dodano:
11.06.2007 17:32:34
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1