Zmiana motywu??
Witam! mam problem kiedy siedzie sobie przez monitorem normalnie mam okno takie (czerwona ramka):
Ale kiedy włączę np. AllPlayera coś tam pomiga zniknie i nagle mam coś takiego (czerwona ramka):
Poprostu zmienia się kolorystyka...pomóżcie mi jak wyłączyć tą opcję....
Odpowiedzi: 1
ale tu chyba nic nie poradzisz, widocznie vista nie jest w stanie wyświetlic allplayera w "przezroczu." no chyba ze FAQ działu pomoże
Jeśli nasza karta graficzna spełnia wymagania Aero Glass, a mimo to tryb ten nie jest aktywny i nie da się go uruchomić w menu Personalizacja (Personalization) to wykonajmy następujace czynności:
1. Sprawdzamy poprawność kluczy w rejestrze: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM\Composition (wartość 1) oraz HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM\CompositionPolicy (wartość 2).
2. Uruchamiamy Wiersz polecenia (Command Prompt) z prawami administratora i wpisujemy: "net stop uxsms", a następnie "net start uxsms".
Nie, nie. To nic nie da. Po prostu niektóre programy nie są zdolne do pracy w środowisku AERO (stąd przełączanie w tryb Basic). Oczywiście po zamknięciu takiej aplikacji, wszystko wraca do normy.