Zmiana motywu??

Witam! mam problem kiedy siedzie sobie przez monitorem normalnie mam okno takie (czerwona ramka):

Ale kiedy włączę np. AllPlayera coś tam pomiga zniknie i nagle mam coś takiego (czerwona ramka):

Poprostu zmienia się kolorystyka...pomóżcie mi jak wyłączyć tą opcję.... 

Odpowiedzi: 1

ale tu chyba nic nie poradzisz, widocznie vista nie jest w stanie wyświetlic allplayera w "przezroczu." no chyba ze FAQ działu pomoże

Jeśli nasza karta graficzna spełnia wymagania Aero Glass, a mimo to tryb ten nie jest aktywny i nie da się go uruchomić w menu Personalizacja (Personalization) to wykonajmy następujace czynności:

1. Sprawdzamy poprawność kluczy w rejestrze: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM\Composition (wartość 1) oraz HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM\CompositionPolicy (wartość 2).

2. Uruchamiamy Wiersz polecenia (Command Prompt) z prawami administratora i wpisujemy: "net stop uxsms", a następnie "net start uxsms".

AdasB
Dodano
13.02.2007 23:30:25
  • Anathema 14.02.2007 08:47:38

Nie, nie. To nic nie da. Po prostu niektóre programy nie są zdolne do pracy w środowisku AERO (stąd przełączanie w tryb Basic). Oczywiście po zamknięciu takiej aplikacji, wszystko wraca do normy.

zachariaszs
Dodano:
13.02.2007 22:05:21
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1