Zmiana miejsca rozpakownia plików instalacyjnych
Chciałbym popykać w Ultimę, ściągam triala i nie mogę zainstalować bo za mało miejsca na dysku (chodzi o pliki instalacyjne), jak mogę zmienić katalog do którego ultima rozpakowuje pliki przy instalacji na np. dysk D: (InstallShield Wizard)
Odpowiedzi: 11
a moźe w oknie mój komputer
ikonka wybranego dysku i klikasz na właściości, a potem wybierasz komresuj zawartość dysku" i OK ??
Tylko to kompresowanie moźe troche potrwać :)
ikonka wybranego dysku i klikasz na właściości, a potem wybierasz komresuj zawartość dysku" i OK ??
Tylko to kompresowanie moźe troche potrwać :)
DOSyĆ TEGO, do jasnej cholery!
W ultimie podczas instalacji długo jest 0% (niby rozpakowywuje jakieś tam wstępne plii), w międzczasie na dysku F: z 800mb robi się... 150mb, a potem marudzi źe "masz 150 a muszę mieć 600", nie da sie koś zmienić tego ktalogu? (zaznaczam źe zmiana zmiennych nic nie daje)
W ultimie podczas instalacji długo jest 0% (niby rozpakowywuje jakieś tam wstępne plii), w międzczasie na dysku F: z 800mb robi się... 150mb, a potem marudzi źe "masz 150 a muszę mieć 600", nie da sie koś zmienić tego ktalogu? (zaznaczam źe zmiana zmiennych nic nie daje)
Nie chodzi o komunikaty (choć i tak przydatne, thx, wkur...zają mnie te komunikaty)
Po prostu instalator coś chce tam zainstalować (ech, przesada)
Po prostu instalator coś chce tam zainstalować (ech, przesada)
jeśli chcesz wyłączyć komunikaty o małej liczbie miejsca nma dysjku:
start –> uruchom –> regedit –> OK
klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
tworzysz wartosc DWORD o nazwie NoLowDiskSpaceChecks i danych 00000001
PS
chyba teź działa po restarcie kompa
start –> uruchom –> regedit –> OK
klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
tworzysz wartosc DWORD o nazwie NoLowDiskSpaceChecks i danych 00000001
PS
chyba teź działa po restarcie kompa
Działa, ale później i tak pluje źe za mało miejsca (zakochał się czy co?)
No trudno, trzeba troche miejsca zwolnić
No trudno, trzeba troche miejsca zwolnić
1. Zmienna nie musi się znaleźć.
2. Zmiany będą raczej działać po restarcie kompa – zrobiłeś??
2. Zmiany będą raczej działać po restarcie kompa – zrobiłeś??
Z góry sorry za double posta, ale zmieniłem zdanie ;)
Więc powiedzmy źe zmieniam to co tam napisane na C:\cośtam\, czy musi się znaleźć ta zmienna w opisie czy nie?
Mianowicie chodzi mi o to %usercośtam% (mam 1 profil)
%USERPROFILE%\Ustawienia lokalne\Temp
Ech, i tak nie działa, nadal upacie na F:\ zapisuje (napisałem BEZ zmiennej)
Więc powiedzmy źe zmieniam to co tam napisane na C:\cośtam\, czy musi się znaleźć ta zmienna w opisie czy nie?
Mianowicie chodzi mi o to %usercośtam% (mam 1 profil)
%USERPROFILE%\Ustawienia lokalne\Temp
Ech, i tak nie działa, nadal upacie na F:\ zapisuje (napisałem BEZ zmiennej)
Dobra tam, nie będę aź tak kombinował dla jednej gry, chyba jak będę z płyty instalował nie będzie mi takich tekstów wywalał :)
Ale dzięki :)
Ale dzięki :)
spróbuj tak:
http://www.pctips.pl/news/81811.html
w razie problemów pisz
http://www.pctips.pl/news/81811.html
w razie problemów pisz
Aha, a moźna zapytać jak? :)
Pliki instalacyjne sie do Temp'a kopiują. Chyba starzcy zmienić lokalizację katalogu plików tymczasowych
Strona 1 / 1