Zmiana karty graficznej – jaką wybrać????
Witam wszystkich,
mam kartę grafiki nVidii GEFORCE 256, jaką lepszą kartę mogę zamontować w kompie?
Dodam, źe procesor Celeron 1200 MHz i 500 Mb RAM–u.
koleś mówi mi, źe na moim staruszku nie poszaleję, ale moźe choć kartę trochę lepciejszą mogę sobie sprawić?
pytanko brzmi: jaką lepszą kartę mogę sobie sprawić? ma ktoś jakieś sugestie (oprócz zmiany kompa na nowy :–)))
pozdro :D
mam kartę grafiki nVidii GEFORCE 256, jaką lepszą kartę mogę zamontować w kompie?
Dodam, źe procesor Celeron 1200 MHz i 500 Mb RAM–u.
koleś mówi mi, źe na moim staruszku nie poszaleję, ale moźe choć kartę trochę lepciejszą mogę sobie sprawić?
pytanko brzmi: jaką lepszą kartę mogę sobie sprawić? ma ktoś jakieś sugestie (oprócz zmiany kompa na nowy :–)))
pozdro :D
Odpowiedzi: 10
Dzięki wszystkim za porady, w szczególności spiderko–wi, zamontowałem Radeona 9550, chodzi pięknie bez źadnych problemów!!!
drinks
drinks
nie martw sie wszystko będzie dobrze działać. Nie patrz na procek on napewno da sobie rade :wink:
spiderko:Dosyć spora rozpiętość cenowa.
1. Za trochę ponad 200zł moźesz mieć Radeona 9550
spiderko, jak sądzisz, mój procek "pociągnie" na tej karcie? nie zamierzam na razie zmieniać kompa, więc jest sens zmiany karty?
adix9:przepaść chociaź procek będzie Ci bardzo wadził
jak bardzo? czy będę miał z tym problemy? czy to znaczy, źe niektóre gierki nie "odpalą", czy coś gorszego?
czy w takim razie jest sens zmieniać kartę?
przepaść chociaź procek będzie Ci bardzo wadził
[quote="spiderko"]Dosyć spora rozpiętość cenowa.
1. Za trochę ponad 200zł moźesz mieć Radeona 9550........
quote]
Thx za konkrety – a róźnica m–dzy moją kartą a tym Radeonem to spora jest?
Pytam raczej w kwestii gier, bo raczej do tego będę jej uźywał :–)
pozdro
1. Za trochę ponad 200zł moźesz mieć Radeona 9550........
quote]
Thx za konkrety – a róźnica m–dzy moją kartą a tym Radeonem to spora jest?
Pytam raczej w kwestii gier, bo raczej do tego będę jej uźywał :–)
pozdro
Dosyć spora rozpiętość cenowa.
2. Powyrzej 300zł wychaczyć moźna R9600pro (bardzo podobne karty – chip graficzny ten sam)
3. Od 400zł do 500zł to juź Radeon 9800pro (uźywany) lub GeForce 6600 nowy, lub moźna zapolować na uźywanego GF6600GT.
Do twojego sprzętu myśle źe R9550 by wystarczył, chyba źe przewidujesz modernizacje w najbliźszym czasie.
2. Powyrzej 300zł wychaczyć moźna R9600pro (bardzo podobne karty – chip graficzny ten sam)
3. Od 400zł do 500zł to juź Radeon 9800pro (uźywany) lub GeForce 6600 nowy, lub moźna zapolować na uźywanego GF6600GT.
Do twojego sprzętu myśle źe R9550 by wystarczył, chyba źe przewidujesz modernizacje w najbliźszym czasie.
Nie zawracaj sobie glowy serwisem aukcyjnym. Kup po prostu w sklepie, gdzie mozesz w kazdej chwili reklamowac produkt.
Zerknij do oferty samodzielnie, bo IMO jest to jedna z lepszych ofert cenowych – http://sklep.proline.com.pl/shop.php?kat=Karty+graficzne
Zerknij do oferty samodzielnie, bo IMO jest to jedna z lepszych ofert cenowych – http://sklep.proline.com.pl/shop.php?kat=Karty+graficzne
EL NINO:Kazda ktora jest lepsza od tej Nvidii. Pozostaje kwestia kasy.
przedział 200–500 PLN. Proszę o konkretne przykłady, oglądam oferty pewnego serwisu aukcyjnego, ale jest tam tyle kart, źe dostaję oczopląsu.
Kazda ktora jest lepsza od tej Nvidii. Pozostaje kwestia kasy.
Strona 1 / 1