zmiana jezyka Win XP na Laptopie
Siema, mam problem. Dostalem od znajomego laptopa..ale z niemieckim jezykiem Windowsa XP. Wiec potrzebuje go zmienic na polski, problem w tym, ze nie ma tam cd–romu :o, czy da sie to jakos inaczej zrobic...prosze dawac pomysly i wlasne doswiadczenia, z gory THX
Odpowiedzi: 15
Witam
Sprezentowano mi laptopa Sony Vaio PCG–ZIV/P z sys.oper. Windows Xp Profssional , jest na nim język japoński co niestety nie ułatwia mi korzystania z niego:(. Moje pytania to:
1) Czy ten laptop ma system dedykowanany, jesli tak to cóź moge zrobic aby zmienić język i przy tym nie stracić funcji (narzedzi) jakie oferuje laptop ?
2) Czy mozna zrobic coś aby pozbyć się j. japońskiego (MUI), jeśli tak to co (przykłady :))??
Dziekuje za wszelkie odpowiedzi i za pomoc
Pozdrawiam
Sprezentowano mi laptopa Sony Vaio PCG–ZIV/P z sys.oper. Windows Xp Profssional , jest na nim język japoński co niestety nie ułatwia mi korzystania z niego:(. Moje pytania to:
1) Czy ten laptop ma system dedykowanany, jesli tak to cóź moge zrobic aby zmienić język i przy tym nie stracić funcji (narzedzi) jakie oferuje laptop ?
2) Czy mozna zrobic coś aby pozbyć się j. japońskiego (MUI), jeśli tak to co (przykłady :))??
Dziekuje za wszelkie odpowiedzi i za pomoc
Pozdrawiam
Tu masz sporo informacji o tym modelu (E–6540) – http://www.fujitsu–siemens.co.uk/rl/servicesupport/techsupport/lifebook/ESeries/ESeries.html
trudno, kupi sie cdrom...jaki polecacie do notebook'a ? albo jakas strona gdzie znajde informacje o tym (szukalem, szukalem i nie moglem znalezc :|)
Nie znam tej maszyny, ale sciagnij sobie do niego manuala – http://support.fujitsu–siemens.de/DokuCD/Manuale/GB/DB/LifeBook/DB_E6170_E6540_E6550_E6560_GB_10–2000.PDF
ABN:K93–V190–716
S26391–K93–V190
Life book E Series
Reg No: E = 6540 Part no: FPC03040B
Fujitsu Limited Made in Japan G4/MD
OEM: Lifebook E – xxxx BS010 AP009
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Identnr. YBLX074302
S26391–K93–V190
Life book E Series
Reg No: E = 6540 Part no: FPC03040B
Fujitsu Limited Made in Japan G4/MD
OEM: Lifebook E – xxxx BS010 AP009
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Identnr. YBLX074302
Jesli to Fujitsu, to chyba na 75% nie mial w zestawie systemu "pod niego". Tak ze pozostaje Ci tylko sprobowac polskiego systemu.
P.S. Oprocz tego "FUJITSU computers SIEMENS – E series Lifebook" powino byc jeszcze jakies oznaczenie literowo–liczbowe, bo "E series" nic nie mowi o konkretnym modelu.
P.S. Oprocz tego "FUJITSU computers SIEMENS – E series Lifebook" powino byc jeszcze jakies oznaczenie literowo–liczbowe, bo "E series" nic nie mowi o konkretnym modelu.
"FUJITSU computers SIEMENS – E series Lifebook"
no wybaczcie moje banalne (jak dla kogo) pytania ale nie mialem nigdy doczynienia z laptopem...
no wybaczcie moje banalne (jak dla kogo) pytania ale nie mialem nigdy doczynienia z laptopem...
preak:a jak mam sprawdzic czy to markowy laptop albo czy bede potrzebowal zakupic nowego windowsa
No nie "ręce opadają" , źe podpis EL NINO przywołam – po nalepce.
Dokładnie zaś ujmując po nazwie producenta i modelu – powinna być na obudowie, w dokumentacji i pewnie w paru jeszcze miejscach.
a jak mam sprawdzic czy to markowy laptop albo czy bede potrzebowal zakupic nowego windowsa
preak:czyli ostatecznie – co mam kupic / zrobic i ile mniej wiecej mnie to wyniesie ?
Być moźe nic – zaraz się bowiem okaźe, źe to markowy laptop z systemem pod ten model ustawianym.
Jeźlei zaś nie to ...... wersję BOX systemu – wg potrzeb.
Masz kupic system w wersji PL. Taniej – XP Home PL.
czyli ostatecznie – co mam kupic / zrobic i ile mniej wiecej mnie to wyniesie ?
To, ze mozna jezyk czy tez klawiature ustawic na jezyk polski, nie znaczy ze mozna zmienic wersje jezykowa systemu z niemieckiego na polski.
ale tam jest jezyk polski, na pasku zadan ikona jest zmieniona na "PL" ale dalej wszystko jest po niemiecku...chyba da sie cos zrobic :?
preak:Siema, mam problem. Dostalem od znajomego laptopa..ale z niemieckim jezykiem Windowsa XP. Wiec potrzebuje go zmienic na polski, problem w tym, ze nie ma tam cd–romu :o, czy da sie to jakos inaczej zrobic...prosze dawac pomysly i wlasne doswiadczenia, z gory THX
Kupić polską wersję, bo MUI moźna instalowac tylko na angielskiej.
Strona 1 / 1