Zmiana jakosci mp3 – jaki program ???
Moze to dziwne pytanie ale potrzebuje znalesc program do 'pogorszenia' jakosci piosenkek (mp3).
Chodzi dokladnie o zmniejszenie jakosci z np. 320/192kbps na 128 (lub cos kolo tego) kbps.
Mam mp3 playera i tylko 256mb wiec jak sobie wgrywam albumy ktore maja bardzo dobra jakosc to zajmuja proporcjonalnie wiecej MB a jakosc 128kbps zdecydowanie wystarcza.
Prosze o jakiekolwiek mozliwosci (ale chyba zgrywanie wszystkeigo na na CD i zgrywanie z powrotem do postaci mp3 nie wchodzi w rachube–chyba ze dalo by sie to jakos oszukac stosujac np wirtualny CD–ROM)
Chodzi dokladnie o zmniejszenie jakosci z np. 320/192kbps na 128 (lub cos kolo tego) kbps.
Mam mp3 playera i tylko 256mb wiec jak sobie wgrywam albumy ktore maja bardzo dobra jakosc to zajmuja proporcjonalnie wiecej MB a jakosc 128kbps zdecydowanie wystarcza.
Prosze o jakiekolwiek mozliwosci (ale chyba zgrywanie wszystkeigo na na CD i zgrywanie z powrotem do postaci mp3 nie wchodzi w rachube–chyba ze dalo by sie to jakos oszukac stosujac np wirtualny CD–ROM)
Odpowiedzi: 13
A taka roznica, ze latwiej raz okreslic, ze wszystko
co ma byc kopiowane na odtwarzacz ma byc 'zmniejszone'(pogorszone) a potem tylko drag&drop albo copy&paste
co ma byc kopiowane na odtwarzacz ma byc 'zmniejszone'(pogorszone) a potem tylko drag&drop albo copy&paste
mmdsoft:Czytajac pierwszy post tak mi przyszlo do glowy, ze
moze ktos zna taki program ktory by konwersje z lepszego na gorszy dokonywal w locie tzn. przy przegrywaniu na odtwarzacz. Zna ktos takie cudo?
To by bylo o tyle dobre, ze trzymamy w kompie pliki z dobra jakoscia na odtwarzaczu mamy gorsza jakosc a nie pieprzymy sie z 'reczna' konwersja w miedzyczasie.
hehe nie wiem czy do konca czaje o co chodzi ale np programem Alive MP3 WAV Converter zaznaczasz mp3 (320 kbit) naciskasz "PLAY" i dajesz sciezke do odtwarzacza mp3 i zaznaczasz opcje (128 kbit) i "PLAY" jeszcze raz.... na dysku zostaja 320 a na odtwarzaczu masz juz tylko 128... tyko co to za roznica jesli zmienimy je na 128 i recznie przeniesniemy na odtwarzacz.... Alive MP3 WAV Converter tworzy kopie tych plikow z inna jakością.. on ich nie zmienia tylko kopiuje ze zmieniona jakoscia... :)
pozdrawiam
Czytajac pierwszy post tak mi przyszlo do glowy, ze
moze ktos zna taki program ktory by konwersje z lepszego na gorszy dokonywal w locie tzn. przy przegrywaniu na odtwarzacz. Zna ktos takie cudo?
To by bylo o tyle dobre, ze trzymamy w kompie pliki z dobra jakoscia na odtwarzaczu mamy gorsza jakosc a nie pieprzymy sie z 'reczna' konwersja w miedzyczasie.
Zgadzam sie z przedmowca Alive MP3 WAV Converterjest latwy w opsludze i bez problemu zrobi to co chcesz:)
do zmiany jakosci mp3 najlepszy jest Alive MP3 WAV Converter zanaczasz mp3 320 wybierasz na jaka jakosc maja sie zmienic (a takze na jaki format)i naciskasz PLAY i bez problemu masz juz mp3 z 320 np na 128...
co do nagrywania to procz nero moze WinOnCD :)
POZDRAWIAM
co do nagrywania to procz nero moze WinOnCD :)
POZDRAWIAM
A czym mozna wypalić mp3 na płytę Audio (oczywiście prócz nero)??
A moze poprostu Nero Wave Editor , otwierasz w nim plik a potem klikasz na "zapisz jako" ,do wyboru masz wiele formatów w tym mp4.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Sound Froge 6.. tam z mp3 zrobisz wszystko.
Dobry jeste dBpoweramp czy coś takiego albo audio graber:)
gusioo:CDex i przekonwertować z MP3 –> *.wav i potem z *.wav –> mp3 z mniejszym bitrate :)
A po co tyle zamieszania:
Cdex z mpeg w mpeg (po uprzednim ustawieniu odpowiednich opcji) 8)
a ja od lat stary dobry wysłuźony mp3 maker
znalazlem super program do zmiany chyba wszystkich rodzajow plikow muzycznych na jaki sobie wybierzemy, w moim przypadku mp3 na mp3
Easy CD–DA Extractor 7.0 – kazdemu polecam
wszystko odbywa sie w locie, bardzo szybko i bardzo bezproblemowo
Easy CD–DA Extractor 7.0 – kazdemu polecam
wszystko odbywa sie w locie, bardzo szybko i bardzo bezproblemowo
CDex i przekonwertować z MP3 –> *.wav i potem z *.wav –> mp3 z mniejszym bitrate :)
Strona 1 / 1