zmiana ip a problem z wejściem do internetu – pomocy!!!!!

Mam stałe łącze 128ke – ADSL. Wczoraj dostałem list z informacji źe firma telekomunikacyjna instaluje nowe łącze i dostałem nowe numery ip, maski oraz bramy. Kiedy je zmieniłem wyskoczył mi komunikat "Statyczny numer ip jest uźywany w śieci przez inny system" – mniejwięcej tak brzmiała ta wiadomość. Od tamtego momentu czasem mogę wejść do neta a czasem wyskakuje alert o niezgodności ip i nie łączy mnie z internetem.

Myślałem źe to wina tego nowego łącza ale kiedy w ustawieniach połączenia wpisałem inny nuemr ip – tak na chybił trafił. To okazało się źe nie ma problemu z wejściem do neta. Czy moźliwe źe inny uźytkownik mający stałke w tej firmie telekomunikacyjnej wpisał mój numer ip i kiedy jest w necie to ja wtedy nie moge być????
Czy moźe to wina mojego kompa???

Prosze o pomoc!!!!!! :cry:

Odpowiedzi: 3

melon19:
A czy jeźeli przez weekend bede uźywał jakiegoś innego ip to grozi mi to czymś?? (strona prawna)

IMO nie – bo to ISP nawalił, nie Ty ;)
Anonymous
Dodano
03.12.2005 19:18:54
A czy jeźeli przez weekend bede uźywał jakiegoś innego ip to grozi mi to czymś?? (strona prawna)
melon19
Dodano
03.12.2005 19:16:40
melon19:
Czy moźliwe źe inny uźytkownik mający stałke w tej firmie telekomunikacyjnej wpisał mój numer ip i kiedy jest w necie to ja wtedy nie moge być????

Tak. IMO – telefon w garść i dzwonić do providera internetowego w celu wyjaśnienia sprawy.
Żółty
Dodano
03.12.2005 19:07:36
melon19
Dodano:
03.12.2005 18:59:35
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1