Zmiana IE na FF.

Czesc chce siobie zmienic przeglądarke Internet Explorer na FireFox'a. Mam dwa pytania. Pytanie pierwsze jest nastepujace czy po przejsciu na FireFoxa bede mogl usunac skladniki IE i czy system bedze mi działal poprawnie?? Pytanie drugie co uwaźacie na temat FireFox'a. Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedi :)

Odpowiedzi: 7

BOGUMILA BEREZOWSKI:
Chcialabym zobaczyc jak to robisz i jak dziala system po tym.Ma na mysli oczywiscie odinstalowanie IE w win xp.

Odinstalować się da ale stabilność to juź inna para kaloszy. Dlatego moźna ale nie warto. :D
wiedom
Dodano
15.11.2004 20:03:31
wiedom:
BOGUMILA BEREZOWSKI:
W win xp nie mozna odinstalowac IE jest to integralna czesc systemu.

Jeśli się chce i potrafi to moźna.

Zainstalowanych moźesz mieć wiele róźnych przeglądarek, ja mam maxthona i operę i nic się nie dzieje. Nie wpływa to na funkcjonowanie systemu.

Chcialabym zobaczyc jak to robisz i jak dziala system po tym.Ma na mysli oczywiscie odinstalowanie IE w win xp.
Masz racje pod wzgledem przegladarek mozesz miec wiele i nie robi to problemu dla systemu.
Pozdrawiam
BOGUMILA BEREZOWSKI
Dodano
15.11.2004 16:42:43
Dzieki za odpowiedź :)
Gambit
Dodano
15.11.2004 10:33:34
Uzywam Opery jednak zostawilem IE poniewaz niekiedy sie przydaje. Istnieja strony,ktore sa prawidlowo wyswietlane tylko przez IE niestey. (np. oba moje banki wymagaja IE5 lub wyzszego)

Pozdrawiam cieplo z cieplego,
woyteg
Dodano
15.11.2004 08:35:17
BOGUMILA BEREZOWSKI:

Jeśli się chce i potrafi to moźna.

Zainstalowanych moźesz mieć wiele róźnych przeglądarek, ja mam maxthona i operę i nic się nie dzieje. Nie wpływa to na funkcjonowanie systemu.
wiedom
Dodano
15.11.2004 08:28:55
Natomiast jezeli chodzi o Firefox to uzywam go juz pare miesiecy i mam spokoj z roznego rodzaju robactwem jest duzo szybsza od IE .Ostatnio zainstalowalam finalna wersje FF 1.0 , doinstalowalam rozne dodatki i na prawde jest exstra , moge polecic ja kazdemu.
Pozdrawiam B :D :D :D
BOGUMILA BEREZOWSKI
Dodano
15.11.2004 02:49:36
Co do pierwszego pytania, to niby jest to moźliwe, ale mogą pojawić się problemy, szczegółów nie podam, musiałbyś looknąć do archiwum forum. Bynajmniej ja nie widzę potrzeby usuwania IE. Osobiście uźywam opery, a IE leźy sobie nieuźywany na dysku i w niczym nie przeszkadza. Ustaw tylko sobie FF jako domyślną przeglądarkę (za pierwszym uruchomieniem sie zapyta czy ma być domyślną przeglądarką), i tyle.
O firefoxie natomiast nie będę się rozpisywał, bo nie mam o nim wyrobionego zdania, mam go na dysku, kilka razy odpaliłem. Bynajmniej bezpieczniejszy jest od IE :wink:
SLAY3R
Dodano
15.11.2004 00:58:52
Gambit
Dodano:
15.11.2004 00:34:44
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1