zmiana daty zrobienia zdjecia w pliku jpg
Witam mam taka nietypowa sprawe
przyszła mi kara z MPK ze niby 2 x tego samego dnia jezdzilem bez biletu :D co jest totalna bzdurą !!! bo mnie wtedy nie bylo w krakowie. Twierdza ze maja taki sam numer legitymacji jak moja :P a jak bylem tam jakis czas temu to mieli inny [ na odwolaniu napisalem dobry - pewnie zmienili ] + napisali ze moglem sie odwolac ale nie uwzglednili tego ze od 5 lat nie mieszkam pod starym adresem na ktory przychodzily listy
do czego zmierzam
mam fotki ktore byly robione juz na miejscu ale maja dale 2 dni w przod
jak zmienic zeby data zrobienia byla taka jak ja chce ?
naprawde wazne :| to bylo w 2006 roku naliczyli mi 500 zl kary ktora nie jest moja !!! i nie da sie z nimi o to wyklucic
Odpowiedzi: 1
Teoretycznie mógłbyś podpicować sprawę, pojechawszy teraz w to samo miejsce i zrobić zdjęcia jeszcze raz... przestawiając rok w ustawieniach aparatu - o ile masz taką możliwość :D
I to chyba wszystko, co możesz zdziałać. Z drugiej strony - jeśli masz świadków, którzy potwierdzą to co mówisz, a lepiej - konkretne (wydatowane) dowody przebywania gdzie indziej (bilety, rachunki itp itd), idź z kserami tychże do MPK i przedstaw im je. Jeśli to zignorują, spokojnie poczekaj sobie, aż MPK skieruje sprawę do sądu grodzkiego i tam dochodź swoim racji.
Strona 1 / 1