Zmiana bebechów w kompie i aktywacja

Mam pytanie techniczne.
Czy jeźeli zmienię dysk twardy na większy z nowym formatowaniem, pamięć RAM, szybszy procek, grafikę i dźwięk, dołoźę napędy w kompie pozostawiająć tę samą płytę główną i zainstaluję ponownie XP, to czy nadal będzie wymagana ponowna aktywacja systemu? Moźe wystarczy jakaś kopia któregoś z plików odpowiedzialnych za aktywację? CZEKAM na OtWiEtY !!!

Odpowiedzi: 10

Na pewno kolego Adams to musimy umrzeć, w sprzęcie nie ma nic napewno.Kończe temat.Pozdrowienia
JNJN
Dodano
17.09.2004 19:38:11
ja wiem .. ale udowodnione jest ze napewno sie stanie po zmianie plyty glownej ...
Adams
Dodano
17.09.2004 19:34:47
Bo proszę kolegi na to nie ma reguły tak mówi Microsoft a źycie spłata róźne figle, raz po jednym razie raz po kilku. Powodzenia
JNJN
Dodano
17.09.2004 19:24:33
wymienilem ostatnio karte graficzna z GeForce 4 Ti 128 MB na GeForce FX 5900 XT i zasilacz , oraz kupilem karte sieciowa i jakos nie mialem takiego porblemu ... teraz mam zamiar zmienic procesor i plyte glowna ... i najprawdopodobniej teraz po wymianie plyty glownej bede mial dany problem ...
Adams
Dodano
17.09.2004 19:20:01
sorry .. pomylka ... Pan JN sie nie myli ... ale nie musza byc zmiany sprzetowe ... tylko plyta glowna ma tutaj wielkie znaczenie
Adams
Dodano
17.09.2004 19:16:12
nie musza byc 3 zmiany sprzetowe ... ten problem wystepuje po zmianie plyty głównej .. tylko i wyłącznie ...

To proszę wykasować w menadźerze urządzeń tylko po dwa razy wpis CDROM i CDRW, nie mówiąc np o wymianie karty sieciowej.grafiki, CDROM, CDRW i wiele innych. Po restarcie komputera powita zaproszenie do rejestracji – chyba źe kolega ma sposób to słucham.
JNJN
Dodano
17.09.2004 19:14:04
pan JN tez sie myli ...

nie musza byc 3 zmiany sprzetowe ... ten problem wystepuje po zmianie plyty głównej .. tylko i wyłącznie ...
Adams
Dodano
17.09.2004 19:03:59
A koncząc temat warto mieć kopie tego pliku
WPA.DBL poniewaź wykonując nieraz drobne zmiany w menadźeźe urządzeń,nie mówiąc o podmianie urządzeń, potrafi się uaktywnić opcja rejestracji po restarcie komputera, kiedyś nawet instalacja programu ad–ware w wersji 1.03 spowodowała uaktywnienie opcji – na te bolączki działa podmiana pliku.
JNJN
Dodano
17.09.2004 18:45:27
Oczywiście kolega tutu1 się myli instalowałem nieraz trzy razy system i wszystko grało, według Microsoftu muszą być więcej niź trzy zmiany sprzętowe aby zadziałała opcja aktywacji, najgorzej jak wymieniasz płytę główna.
JNJN
Dodano
17.09.2004 17:52:42
Jeźeli formatujesz dysk systemowy, to nic Cię nie uratuje przed aktywacją. Bez aktywacji mógłbyś przekopiować system na nowy dysk np ghostem lub Drive image–m a potem sukcesywnie dokładać kolejne części odzielając je restartami, jeśli zrobisz to za jednym razem to oczywiście aktywacja pewna!

PS. A z wpa.dbl nigdy mi się nieudało!
tutu1
Dodano
17.09.2004 17:41:34
Albion
Dodano:
17.09.2004 11:00:38
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1