Zmiana bebechów w kompie i aktywacja
Mam pytanie techniczne.
Czy jeźeli zmienię dysk twardy na większy z nowym formatowaniem, pamięć RAM, szybszy procek, grafikę i dźwięk, dołoźę napędy w kompie pozostawiająć tę samą płytę główną i zainstaluję ponownie XP, to czy nadal będzie wymagana ponowna aktywacja systemu? Moźe wystarczy jakaś kopia któregoś z plików odpowiedzialnych za aktywację? CZEKAM na OtWiEtY !!!
Czy jeźeli zmienię dysk twardy na większy z nowym formatowaniem, pamięć RAM, szybszy procek, grafikę i dźwięk, dołoźę napędy w kompie pozostawiająć tę samą płytę główną i zainstaluję ponownie XP, to czy nadal będzie wymagana ponowna aktywacja systemu? Moźe wystarczy jakaś kopia któregoś z plików odpowiedzialnych za aktywację? CZEKAM na OtWiEtY !!!
Odpowiedzi: 10
Na pewno kolego Adams to musimy umrzeć, w sprzęcie nie ma nic napewno.Kończe temat.Pozdrowienia
ja wiem .. ale udowodnione jest ze napewno sie stanie po zmianie plyty glownej ...
Bo proszę kolegi na to nie ma reguły tak mówi Microsoft a źycie spłata róźne figle, raz po jednym razie raz po kilku. Powodzenia
wymienilem ostatnio karte graficzna z GeForce 4 Ti 128 MB na GeForce FX 5900 XT i zasilacz , oraz kupilem karte sieciowa i jakos nie mialem takiego porblemu ... teraz mam zamiar zmienic procesor i plyte glowna ... i najprawdopodobniej teraz po wymianie plyty glownej bede mial dany problem ...
sorry .. pomylka ... Pan JN sie nie myli ... ale nie musza byc zmiany sprzetowe ... tylko plyta glowna ma tutaj wielkie znaczenie
nie musza byc 3 zmiany sprzetowe ... ten problem wystepuje po zmianie plyty głównej .. tylko i wyłącznie ...
To proszę wykasować w menadźerze urządzeń tylko po dwa razy wpis CDROM i CDRW, nie mówiąc np o wymianie karty sieciowej.grafiki, CDROM, CDRW i wiele innych. Po restarcie komputera powita zaproszenie do rejestracji – chyba źe kolega ma sposób to słucham.
To proszę wykasować w menadźerze urządzeń tylko po dwa razy wpis CDROM i CDRW, nie mówiąc np o wymianie karty sieciowej.grafiki, CDROM, CDRW i wiele innych. Po restarcie komputera powita zaproszenie do rejestracji – chyba źe kolega ma sposób to słucham.
pan JN tez sie myli ...
nie musza byc 3 zmiany sprzetowe ... ten problem wystepuje po zmianie plyty głównej .. tylko i wyłącznie ...
A koncząc temat warto mieć kopie tego pliku
WPA.DBL poniewaź wykonując nieraz drobne zmiany w menadźeźe urządzeń,nie mówiąc o podmianie urządzeń, potrafi się uaktywnić opcja rejestracji po restarcie komputera, kiedyś nawet instalacja programu ad–ware w wersji 1.03 spowodowała uaktywnienie opcji – na te bolączki działa podmiana pliku.
WPA.DBL poniewaź wykonując nieraz drobne zmiany w menadźeźe urządzeń,nie mówiąc o podmianie urządzeń, potrafi się uaktywnić opcja rejestracji po restarcie komputera, kiedyś nawet instalacja programu ad–ware w wersji 1.03 spowodowała uaktywnienie opcji – na te bolączki działa podmiana pliku.
Oczywiście kolega tutu1 się myli instalowałem nieraz trzy razy system i wszystko grało, według Microsoftu muszą być więcej niź trzy zmiany sprzętowe aby zadziałała opcja aktywacji, najgorzej jak wymieniasz płytę główna.
Jeźeli formatujesz dysk systemowy, to nic Cię nie uratuje przed aktywacją. Bez aktywacji mógłbyś przekopiować system na nowy dysk np ghostem lub Drive image–m a potem sukcesywnie dokładać kolejne części odzielając je restartami, jeśli zrobisz to za jednym razem to oczywiście aktywacja pewna!
PS. A z wpa.dbl nigdy mi się nieudało!
PS. A z wpa.dbl nigdy mi się nieudało!
Strona 1 / 1