Zmiana adresu MAC
Witam. Mam router d–linka DI–514 chciałem zmienić adres MAC jego karty radiowej (jeśli wogóle się da). Nie chodzi mi o adres w zakładce WAN tylko Wirless. Pilne please.
Odpowiedzi: 8
Juz tak zrobilem ale dzieki za wszystko :) Przed kupnem umowiłem się źe będę mógł oddać w przypadku gdy nie spełnieni moich wymagań. Pozdrawiam
to sie chyba nawet rekojmia nazywa, masz bodajze 10 dni na oddanie towaru bez podania przyczyny.
Skoro masz go ze sklepu, to idz tam i zwroc, zadajac zwrotu pieniedzy – sprzet nie spelnia Twoich oczekiwan a sprzedawca zrobil Cie w penisa.
Dzięki za radę juź sam do tego doszedłem zmianę MAC–a zrobił provider internetowy i teź nie pomoglo a w sklepie gość mówił źe ten router spełni moje wymagania coź mówi sie trudno i źyje sie dalej. Komputerek rozdziela sygnał i póki co musi tak zostać. Dzięki za wszyskie rady. Pozdrawiam :)
EL NINO:Dlaczego chcesz zmieniac ten adres ?
Jak wcześniej pisałem mam internet drogą radiową, rozpoznawanie odbywa się właśnie po numerze MAC i chciałem ruterowi (a raczej jego wewnętrznej karcie radiowej) nadać numer jaki ma obecnie sieciówka
mjack, sorry, sorry, z rozpedu o czym innym pomyslalem nie wglebiajac sie w Twojego posta. Oczywiscie klonowanie dziala tylko na wyjsciu WAN.
Dlaczego chcesz zmieniac ten adres ?
Dlaczego chcesz zmieniac ten adres ?
Dostałem manuala jake tak jak napisałem wyźej nie chcę zmieniać adresu MAC dla WAN tylko wewnętrznego adresu MAC dla wirlewss w administracji nie ma takiej opcji. Z tego co się dowiedziałem właśnie na róźnych forach niestety chyba nie da się tego zrobić bez programowania epromu :( chyba źe ktoś zna jakiś cudowny sposób.....
Nie dostales z routerem manuala ? Z tego co widze w opisach, powinienes poszukac w opcjach routera przycisku "Clone MAC Address" lub podobnego.
Strona 1 / 1